Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συναλλαγές σε ρυθμούς... απεργίας

Υποτονική καταγράφεται η κίνηση στην αγορά, καθώς είναι γενική η εκτίμηση ότι η απεργία στις τράπεζες στέφεται με επιτυχία. Παραμένουν σε αναμονή οι επενδυτές εν όψει της τελικής λύσης του προβλήματος στον κλάδο. Ελάχιστες περιπτώσεις από τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση που χρήζουν αναφοράς, με τον Γ.Δ. να κινείται σταθεροποιητικά στις 3.050 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Θα εμμείνουμε στη γενικότερη αίσθηση που διαμορφώνεται στην αγορά, ότι δηλαδή η απεργιακή κινητοποίηση στις τράπεζες κρίνεται επιτυχής. Αυτή η παράμετρος επηρέασε χθες και θα επηρεάζει, μέχρις ότου εξευρεθεί λύση, τις κινήσεις των επενδυτών.

Οι συναλλαγές της αρχής μάλλον επιβεβαιώνουν την κοινή αίσθηση και εκτίμηση, καθότι ο τζίρος -κυρίως σε Εμπορική και Πειραιώς- είναι ιδιαίτερα χαμηλός, ενώ συγκριτικά περιορισμένος θεωρείται (μέχρι τις 12.00’) σε Alpha Bank, Εθνική και Eurobank.

Αντιθέτως, ικανές συναλλαγές καταγράφονται μέχρι στιγμής σε ΟΤΕ

(-0,39%), ΟΠΑΠ (+1,26%) και Intracom (+1,90%).

Θα πρέπει να σημειωθεί πως συγκριτικά αυξημένη εμφανίζεται και η εμπορευσιμότητα της Intralot με κέρδη 3,1% για τη μετοχή (θα πρέπει να προσεχθεί η νέα προσαρμοσμένη τιμή της).

Από τον μεσαίο χώρο οι συναλλαγές παραμένουν χαμηλές σε μετοχές θυγατρικών τραπεζών (Εθνική Ασφαλιστική, Αστήρ Παλάς κ.ά.), ενώ αυξημένες εμφανίζονται σε ΕΥΔΑΠ (2,1%), ΜΕΤΚΑ (1,15%), Μυτιληναίο (1,32%), Άκτωρ (1,21%), ΔΟΛ (1,3%), Ολυμπιακή Τεχνική (0,40%) και σε ορισμένες ακόμη αυτής της κατηγορίας.

Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί η αυξημένη εμπορευσιμότητα στις μετοχές των ΑΕΓΕΚ, Σάνυο, Lannet, Elmec Sport.

Ενδιαφέρον, για διαφορετικούς λόγους, παρουσιάζει η διακύμανση της μετοχής της εταιρίας Lavipharm. Στο θέμα των επενδύσεων της Lavipharm στην Αμερική αναφέρεται στο σημερινό της φύλλο η ”Καθημερινή”, με τίτλο ”Σε έντονη κρίση ρευστότητας βρίσκεται ο όμιλος Lavipharm”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v