Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Θετικό το momentum, πιθανή αποκόμιση κερδών

Θετική παραμένει η ψυχολογία της αγοράς, εκτιμούν οι χρηματιστηριακές, οι οποίες όμως δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν κινήσεις αποκόμισης κερδών, ενώ μερίδα των αναλυτών κάνει λόγο για τάσεις συσσώρευσης.

ΑΧΕ: Θετικό το momentum, πιθανή αποκόμιση κερδών
Τι εκτιμάται για σήμερα: Θετικό παραμένει το μεσοπρόθεσμο momentum της αγοράς, σημειώνει η Marfin Analysis, η οποία όμως συμπληρώνει πως δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν κινήσεις αποκόμισης κερδών.

Η Emporiki εκτιμά πως ο Γενικός Δείκτης µπορεί να ξεκινήσει ανοδικά κατά τη σηµερινή συνεδρίαση, µε τις επιλεκτικές τοποθετήσεις να µονοπωλούν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Βελτιωμένη παραμένει η ψυχολογία στην εγχώρια αγορά, γεγονός που καθιστά το ενδεχόμενο πτωτικής κίνησης περιορισμένο, παρά τα κέρδη που έχουν καταγράψει αρκετές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, σημειώνει η Proton Securities.

Η διατήρηση των τάσεων συσσώρευσης γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα είναι σύμφωνα με τη Σίγμα Securities το πλέον πιθανό σενάριο για τη Σοφοκλέους, προκειμένου να απορροφηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, αλλά και εν αναμονή της ολοκλήρωσής τους.

Τάσεις συσσώρευσης προβλέπει για τη Σοφοκλέους η Eurocorp.

Η Εγνατία Finance εκτιμά πως η εγχώρια αγορά δεν αποκλείεται να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα, αν και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ήπιων κινήσεων αποκόμισης κερδών, καθώς η Σοφοκλέους κινείται υψηλότερα.

Παράλληλα, η Εγνατία Finance σημειώνει πως δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρουν ότι οι τράπεζες θα μπορέσουν να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου με βάση τα ΔΛΠ χωρίς να συμπεριλάβουν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, ενδέχεται να επηρεάσουν την πορεία του κλάδου.

Τι έγινε χθες: Υψηλότερα κατά 0,18% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, με κινήσεις αποκόμισης κερδών σε τίτλους της μεσαίας και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης και με τον όγκο των συναλλαγών να ενισχύεται κατά 9%, στα 180 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε σε Alpha Bank, Ελληνική Τεχνοδομική, Εθνική και ΔΕΗ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v