Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος με... σκιές

Οι εξελίξεις από το μέτωπο του Κορασίδη επισκιάζουν το ούτως ή άλλως σταθεροποιητικό ξεκίνημα του FTSE-20. Αυξημένες και σήμερα οι συναλλαγές στην Alpha, ακολουθεί η Εθνική, ενώ στο μεσαίο χώρο προβληματίζουν η υπερχρέωση και πιθανές αδιέξοδες καταστάσεις ανάλογες της ιστορικής αλυσίδας λιανικού εμπορίου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αναμφίβολα το θέμα της συνεδρίασης είναι οι εξελίξεις από το μέτωπο του Κορασίδη. Λόγω παράδοσης, ιστορίας και μεγέθους, το παρόν και το μέλλον της αλυσίδας αλλά και του ίδιου του επιχειρηματία συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μέρος του ενδιαφέροντος.

Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται, όπως και στην αρχή της χθεσινής συνεδρίασης, σε στενό εύρος μεταξύ 3.056,5 – 3.068,6 μονάδων.

Λίγο χαμηλότερα, στα 24,40 ευρώ, διαμορφώνεται η μετοχή της Alpha Bank, με τη μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα από την αρχή κιόλας της συνεδρίασης, έναντι 110.000 μετοχών της Εθνικής (στις 11.35) και λιγότερο σε ΟΤΕ, Eurobank, Πειραιώς και ΔΕΗ.

Ενδιαφέρον από το μεσαίο χώρο παρουσιάζουν οι συναλλαγές στις μετοχές των Ελληνική Τεχνοδομική, Άκτωρ, Μαΐλλης, Μυτιληναίος, ενώ με αυξημένες συναλλαγές υποχωρεί μέχρι και κατά 1,9% χαμηλότερα, στα 3,08 ευρώ, η μετοχή της Notos.

Από τις συναλλαγές θα πρέπει να σημειωθεί πως ένα πακέτο αφορά σε πράξη 200.000 μετοχών της Notos στα 3,10 ευρώ.

Από τις μετοχές η τιμή των οποίων ενισχύεται, με βάση τις συναλλαγές των πρώτων 45 λεπτών, ξεχωρίζουν οι Πρόοδος (βλ. σχετικό θέμα), Veterin, Hitech, Μηχανική, Τεχνικές Εκδόσεις, Λεβεντέρης και Κεραμεία Αλλατίνη.

Στον αντίποδα, κατά 10% υποχωρεί, αρχικά, η μετοχή της Elephant, κατά 9,8% του Κορασίδη, ενώ ακολουθεί με επίσης αυξημένες συναλλαγές (περίπου 70.000 τεμαχίων) με 7,5% η Lavipharm.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v