Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Θετική η ψυχολογία, τράπεζες στο επίκεντρο

Θετική παραμένει η ψυχολογία στη Σοφοκλέους εκτιμούν οι χρηματιστηριακές, που συμπληρώνουν πως την όλη εικονα συμπληρώνει η ψήφος εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση. Παραμένουν οι τραπεζικές μετοχές στο επίκεντρο.

ΑΧΕ: Θετική η ψυχολογία, τράπεζες στο επίκεντρο
Τι εκτιμάται για σήμερα: Εικόνα ανάλογη της Παρασκευής, όπου η αγορά κινήθηκε ανοδικά, εκτιμά η Marfin Analysis πως θα παρουσιάσει η Σοφοκλέους σήμερα.

Με θετικό πρόσημο εκτιμά η Emporiki πως θα ξεκινήσει η αγορά σήμερα, καθώς η ψυχολογία των επενδυτών παραμένει θετική. Ωστόσο, η Emporiki συμπληρώνει πως στη συνέχεια δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ρευστοποιήσεων για κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών.

Το ενδιαφέρον, συμπληρώνει η Emporiki, θα παραμείνει στραμμένο στις τραπεζικές μετοχές και στις εξελίξεις γύρω από το Ασφαλιστικό.

Η Proton Securities εκτιμά πως οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και την τρέχουσα εβδομάδα, εν αναμονή αφενός των εξελίξεων γύρω από το Ασφαλιστικό και αφετέρου των διευκρινίσεων όσον αφορά στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις όπως θα εμφανιστούν στα μεγέθη του πρώτου τριμήνου του 2005.

Οι συνθήκες που επικρατούν στην εγχώρια αγορά παραμένουν θετικές, εκτιμά η Εγνατία Finance, η οποία συμπληρώνει πως ο Γενικός Δείκτης κινείται προς τα υψηλά έτους.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση αναμένεται να δώσει περαιτέρω ώθηση στην ψυχολογία των επενδυτών, καθώς εκτιμά πως αποτελεί επιπλέον βήμα προς την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Στην ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση αναφέρεται και η Σίγμα Securities, η οποία επισημαίνει παράλληλα πως ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής διέψευσε πιθανά σενάρια για πρόωρες εκλογές.

Οι εν λόγω εξελίξεις, σύμφωνα με τη Σίγμα Securities, θα αποτελέσουν μια ”καλή αρχή” για τη Σοφοκλέους την τρέχουσα εβδομάδα.

Ιδιαίτερης σπουδαιότητας για την περαιτέρω ανοδική πορεία του Γενικού ∆είκτη εκτιμά η Omega Bank πως θα είναι η διατήρηση των 3.060 μονάδων, η οποία ορίζει την πρώτη βραχυπρόθεσμη στήριξη, ενώ η περαιτέρω αύξηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος σε συνδυασμό με την ενίσχυση του όγκου συναλλαγών θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη βιωσιμότητά της βραχυπρόθεσμης ανοδικής τάσης.

Η Omega Bank στο εβδομαδιαίο της report αναφέρει επίσης πως για την τρέχουσα εβδομάδα θα πρέπει να μελετηθεί η κίνηση του Γενικού Δείκτη σε σχέση με την πορεία των συναλλαγών.

Επίσης, η Omega Bank συμπληρώνει πως θα πρέπει να εξετάσουμε τη συμπεριφορά του ∆είκτη στην περιοχή των 3.100 μονάδων που ορίζει την πρώτη βραχυπρόθεσμη περιοχή αντίστασης.

Ενδεχόμενη αποτυχία να υπερβεί την παραπάνω αντίσταση θα έχει ως αποτέλεσμα ο Γενικός ∆είκτης να κινηθεί έως το πρώτο επίπεδο στήριξης των 3.060 μονάδων, ενώ η επόμενη στήριξη εντοπίζεται στο επίπεδο των 3.000 μονάδων, επισημαίνει η Omega Bank.

Συμπληρώνει, όμως, πως ανοδική διάσπαση της αντίστασης στο επίπεδο των 3.100 μονάδων κρίνεται ως ζωτικής σημασίας γεγονός για τη βραχυπρόθεσμη πορεία του ∆είκτη, καθώς η επόμενη αντίσταση που θα προσεγγίσει εντοπίζεται στο επίπεδο των 3.150 μονάδων.

Τι έγινε στη συνεδρίαση της Παρασκευής 10 Ιουνίου: Κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής η ελληνική αγορά κινήθηκε ανοδικά, με τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης να υπεραποδίδουν, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η δραστηριότητα επικεντρώθηκε στις μετοχές των ΟΤΕ, Εθνικής και ∆ΕΗ.

Ο Γενικός ∆είκτης έκλεισε 0,68% υψηλότερα, με τον όγκο των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 172 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v