Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Θετικές οι ΑΧΕ για deal με την Πρόοδος

Θετικής υποδοχής έτυχε από τους αναλυτές η ανακοίνωση της πρόθεσης της Eurobank να απορροφήσει την Πρόοδος ΑΕΕΧ. Οι χρηματιστηριακές κάνουν λόγο για φορολογικά οφέλη για την τράπεζα στο 5%, αλλά και για αύξηση της κερδοφορίας της.

Eurobank: Θετικές οι ΑΧΕ για deal με την Πρόοδος
Θετικής υποδοχής έτυχε από τους αναλυτές η ανακοίνωση της πρόθεσης της Eurobank να απορροφήσει την Πρόοδος ΑΕΕΧ.

Στις φορολογικές ελαφρύνσεις που θα απολαύσει η Eurobank ως αποτέλεσμα της συμφωνίας αναφέρεται στο πρωινό της report η Marfin Analysis, τονίζοντας ότι μέσω αυτής θα επιτευχθεί οικονομία κλίμακας και τελικά θα ενδυναμωθεί η κεφαλαιακή της βάση.

Η Eurobank θα πρέπει να εκδώσει 5,24 εκατ. μετοχές για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, αναφέρει η Marfin, έχοντας ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των κερδών ανά μετοχή κατά περίπου 2%, που όμως θα υπερ-αντισταθμιστεί από τις φοροαπαλλαγές. ”Συνολικά, βλέπουμε τη συγχώνευση θετικά”, καταλήγει η εταιρία.

Αντίστοιχη είναι η θέση της Π&Κ, η οποία στο πρωινό της report παρατηρεί ότι σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς της και με βάση την υπόθεση ότι η συγχώνευση θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, οι φορολογικές ωφέλειες θα αυξήσουν τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής για τα καθαρά κέρδη της Eurobank στο 2005 κατά περίπου 6%.

Συνολικά, η Π&Κ δηλώνει ικανοποιημένη από την απόφαση της Eurobank να απορροφήσει την Πρόοδος και διατηρεί τη σύσταση ”overweight”.

Η απορρόφηση της Πρόοδος θα έχει θετική επίδραση στους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, επισημαίνει στο πρωινό της report η Εγνατία Finance, ενώ επίσης θετική εκτιμά την επίδραση και στην κερδοφορία του ομίλου μέσω της μείωσης κατά 5% στη φορολογία της μητρικής για το 2005 και 2006.

Το αποτέλεσμα της κίνησης έχει με τη σειρά του θετική επίδραση στις προβλέψεις της ίδιας της Εγνατία σε ό,τι αφορά τα κέρδη ανά μετοχή του τραπεζικού ομίλου. Ετσι, αυξάνει τις εκτιμήσεις για το 2005 (από 1,48 σε 1,54 ευρώ) και του 2006 (από 1,82 σε 1,90 ευρώ).

Αν και οι αναθεωρήσεις αυτές αντιστοιχούν σε αύξηση της τιμής-στόχου για την τράπεζα κατά περίπου 2%, η χρηματιστηριακή δεν προχωρά προς το παρόν σε τέτοια κίνηση έως ότου ολοκληρωθεί η συγχώνευση και διατηρεί την τιμή-στόχο των 29,5 ευρώ και τη σύσταση ”αγορά”.

Εξάλλου, η Fortius Finance σε σημερινή της τεχνική ανάλυση για τη μετοχή της Eurobank κάνει λόγο για ενδείξεις που συνηγορούν στο ανοδικό σενάριο για τον τίτλο. Ως σημείο αντίστασης, αναφέρει η Fortius, προβάλλει η περιοχή των 26 ευρώ όπου εάν διασπαστεί ανοδικά με αυξημένο όγκο συναλλαγών θα προσδώσει την απαραίτητη δυναμική στη μετοχή για την ”κατάληψη” της κορυφής στα 27,42 ευρώ.

Στην αντίθετη περίπτωση που η μετοχή θα πραγματοποιήσει βραχυχρόνιο pullback, τότε η διαγραμματική στήριξη εντοπίζεται στα 25 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v