Οι δούκες του λιμανιού!

Ο κύριος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννης κατήγγειλε στην Βουλή ότι υπάρχουν λιμενεργάτες με ετήσιες αποδοχές της τάξης των 150.000 ευρώ! Δηλαδή, δύο φορές τις αποδοχές του Προέδρου της Δημοκρατίας και τρεις φορές τις αποδοχές ενός βουλευτή. Μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε ένας για να απαντήσει στον κ. υπουργό. Αντί αυτού, το περήφανο εργατικό κίνημα απαντά με ”αγωνιστικές κινητοποιήσεις”.

Οι δούκες του λιμανιού!
Ο κύριος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανόλης Κεφαλογιάννης κατήγγειλε στην Βουλή ότι υπάρχουν λιμενεργάτες με ετήσιες αποδοχές της τάξης των 150.000 ευρώ!

Δηλαδή, δύο φορές τις αποδοχές του Προέδρου της Δημοκρατίας και τρεις φορές τις αποδοχές ενός βουλευτή. Μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε ένας για να απαντήσει στον κύριο υπουργό. Να τον πει ψεύτη.

Αντί αυτού, το περήφανο εργατικό κίνημα απαντά με ”αγωνιστικές κινητοποιήσεις”. Λες και βλέπουμε ταινία από την Αμερική του Μεσοπολέμου...

Επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης έκαναν μία σημαντικότατη καταγγελία για τις συνθήκες που επικρατούν στον ΟΛΘ. Το σχετικό υπόμνημα δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ”Επενδυτής”. Τι έκαναν οι συνδικαλιστές;

Αντί να απαντήσουν επί της ουσίας των καταγγελιών του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, ζήτησαν με εξώδικο στην εφημερίδα να μάθουν πώς το επίμαχο έγγραφο έπεσε στα χέρια της εφημερίδας!

Αντί να βγουν και να πουν ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι ”εκκλησία”, ζητούσαν να μάθουν ποιος έβγαλε τα ”άπλυτα” στη φόρα.

Κάτι δεν πάει καλά στα λιμάνια μας. Κι αυτό το κάτι δεν μπορεί να το βρει ένας δημοσιογράφος. Είναι δουλειά εισαγγελέα και όχι δημοσιογράφου.

Η λύση είναι μία. Ιδιωτικοποιήσεις, εδώ και τώρα. Και τότε να δούμε πόση ”μαγκιά” κρύβουν κάποιοι κύριοι...

Έφτασε η ώρα της σύγκρουσης, κύριε Κεφαλογιάννη. Έφτασε η ώρα που οφείλετε να αποδείξετε ότι εννοούσατε αυτά που λέγατε στην προεκλογική περίοδο.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών δεν θα πλήξει κάποιον... στρατηγικό τομέα της οικονομίας μας. Το πολύ – πολύ να θίξει εκείνους που έχουν βολευτεί στη σημερινή κατάσταση.

Αλλά κι αυτοί δεν θα αντιμετωπίσουν πραγματικό πρόβλημα. Το πολύ – πολύ να εκλεγούν δήμαρχοι ή βουλευτές...

Έχουμε, στα αλήθεια, πρόβλημα με το να παίρνει ένας λιμενεργάτης 150.000 ευρώ τον χρόνο; Κι αν οι λιμενεργάτες παίρνουν τόσο πολλά λεφτά, για ποιον λόγο δεν στέλνουμε τα παιδιά μας στο λιμάνι;

Κι έπειτα, πόσα χρήματα βγάζουν αντίστοιχα οι συνάδελφοί τους στα άλλα μεγάλα λιμάνια του κόσμου;

Πίσω απ’ όλη αυτή την ιστορία κρύβεται αρκετό μυστήριο και ακόμη περισσότερο ”ψητό”. Κι είναι καιρός να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση, για να μην υπάρχουν σκιές. Κύριε Κεφαλογιάννη, το μπαλάκι βρίσκεται στο δικό σας τερέν...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v