Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, αλλά και η επιβολή νέων φόρων και οι μεταρρυθμίσεις, η ρευστότητα στην αγορά, καθώς και η κάμψη των πωλήσεων είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, αλλά και η επιβολή νέων φόρων και οι μεταρρυθμίσεις, η ρευστότητα στην αγορά, καθώς και η κάμψη των πωλήσεων είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Κυβέρνηση: Στο φουλ θα αρχίσουν να δουλεύουν οι κυβερνητικές μηχανές των μεταρρυθμίσεων και αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας, παρά τις έντονες συνδικαλιστικές αντιδράσεις και τις αλλεπάλληλες απεργιακές κινητοποιήσεις, τονίζει η εφημερίδα Χρηματιστήριο αναφερόμενη στην ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Για δριμεία κριτική στην κυβέρνηση από τους κ. Γιώργο Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη κάνει λόγο η Ημερησία, που συμπληρώνει πως ανοιχτό παραμένει το θέμα της επιβολής νέων φόρων.

Η κυβέρνηση κατάφερε να κερδίσει τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, χάνει όμως την ψήφο των εργαζομένων, αφού προμηνύεται θύελλα απεργιών τονίζει η Ελευθεροτυπία.

Ανοχή τέλος στην αντιμεταρρύθμιση της κυβέρνησης Καραμανλή κήρυξε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, δίνοντας νέα διάσταση στην αντιπολιτευτική τακτική του κόμματός του, αναφέρουν Τα Νέα.

Με ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ξεκινά το ”καλοκαίρι” των μεταρρυθμίσεων, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, που συμπληρώνει πως ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι προηγούνται οι μεταρρυθμίσεις και έπονται οι εκλογές.

Ρευστότητα: Η έλλειψη ρευστότητας οδηγεί σε ετεροχρονισμό των πληρωμών τονίζει η Ημερησία, η οποία αναφέρει πως η αγορά κινείται τώρα με επιταγές 12 μηνών.

Λιανικές Πωλήσεις: Οι εκτιμήσεις των επιχειρηματιών για αρνητική ανάπτυξη του οργανωμένου λιανεμπορίου αποτυπώνονται πλέον και στους τζίρους, αναφέρει η Ναυτεμπορική, η οποία επικαλούμενη στοιχεία της IRI συμπληρώνει πως ο συνολικός τζίρος των super market στο διάστημα 1η Ιανουαρίου – 30 Απριλίου εμφάνισε αύξηση 2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Επιχειρήσεις: Προβλήματα ρευστότητας αντιμετωπίζουν πολλές επιχειρήσεις σύμφωνα με Τα Νέα, που κάνουν λόγο για ”κανόνια με ονοματεπώνυμο”, επισημαίνοντας πως κορυφή του παγόβουνου είναι η εταιρία Κορασίδης.

Αγροτική Τράπεζα: Η ελβετική τράπεζα εξασφαλίζει την επιτυχή αύξηση κεφαλαίου της Αγροτικής Τράπεζας επισημαίνει η Ημερησία.

Πειραιώς Real Estate: Στην Πειραιώς Real Estate πέρασε το 7% της Club Hotel Λουτράκι σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Lavipharm: Διαψεύδει τις φήμες η Lavipharm σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία αναφέρεται στην αναλυτική επιστολή της εταιρίας προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v