Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επανέρχεται η αβεβαιότητα

Σταδιακά επιβαρυνόμενη η εικόνα της Σοφοκλέους, με το Γενικό Δείκτη να βρίσκεται στο χαμηλό ημέρας και την αναλογία ανοδικών – πτωτικών να ξεπερνά το 1 προς 3. Στο επίκεντρο οι τράπεζες λόγω των τελευταίων εξελίξεων στο Ασφαλιστικό.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Σταδιακά επιβαρυνόμενη η εικόνα, με το Γενικό Δείκτη να βρίσκεται στο χαμηλό ημέρας και την αναλογία ανοδικών – πτωτικών να ξεπερνά το 1 προς 3, φαινόμενο μάλλον σύνηθες εδώ και πολλούς μήνες.

Στις πιέσεις που έχουν ξεκινήσει από την αρχή της συνεδρίασης για τον τίτλο της Εθνικής Τράπεζας έχουν προσχωρήσει και οι Βιοχάλκο, Coca-Cola 3E, Ελληνική Τεχνοδομική και Hyatt, ενώ με θετικό πρόσημο παραμένουν μόνο οι Eurobank, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και Folli Follie (όμως και σε αυτές τις περιπτώσεις τα κέρδη πλέον δεν ξεπερνούν τη μία ποσοστιαία μονάδα).

Τεχνικά δεν δείχνει να αλλάζει κάτι, τουλάχιστον μέχρι την πρώτη στήριξη που οριοθετείται στις 3.030 μονάδες, έστω και αν οι κατ’ αρχήν εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πιθανόν η Σοφοκλέους να εισέρχεται σε πρόσκαιρη διόρθωση 2-3 συνεδριάσεων πάντα με το ρίσκο της ερχόμενης Παρασκευής που δυσκολεύει τις προβλέψεις.

Εν τω μεταξύ, η είδηση για ένσταση της Κομισιόν όσον αφορά την κυβερνητική ρύθμιση που προωθείται για την επίλυση του Ασφαλιστικού των τραπεζών δείχνει να εντείνει ακόμη περισσότερο τις ανησυχίες και αν ο τραπεζικός κλάδος μπει σε φάση πρόσκαιρης αδυναμίας, τότε ασφαλώς μόνον ο τηλεπικοινωνιακός δείκτης θα μπορεί να τραβήξει το Γενικό Δείκτη σε υψηλότερα επίπεδα και αυτό πάντα υπό προϋποθέσεις.

Στα χαρακτηριστικά της συνεδρίασης και το γεγονός ότι στα ενδοσυνεδριακά χαμηλά του Δείκτη παρατηρείται αύξηση των συναλλαγών, τρανή απόδειξη ότι η πλειονότητα των εμπλεκομένων περίμενε τα πρώτα εμφανή σημάδια κόπωσης για να προχωρήσει σε ρευστοποιήσεις, ενώ από τις ανοδικές μετοχές που μετά βίας υπερβαίνουν τις 50, μόλις 5 από αυτές καταγράφουν κέρδη μεγαλύτερα των 5 ποσοστιαίων μονάδων, ένδειξη της εντυπωσιακής επιφυλακτικότητας που υπάρχει στην αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v