Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στενεύουν τα περιθώρια

Πρώτες αποχρώσες ενδείξεις για σήμα πωλήσεων δόθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, έστω και αν προς το τέλος της συνεδρίασης ο Δείκτης μείωσε αρκετά της ημερήσιες απώλειες. Θετικότερος πρωταγωνιστής η Eurobank, με αγοραστές προς το τέλος οι Ιντρακόμ και ΟΠΑΠ. Στο επίκεντρο οι νέες εξελίξεις στο ασφαλιστικό των τραπεζών.

του Α. Αναγνωστόπουλου



Πρώτες αποχρώσες ενδείξεις για σήμα πωλήσεων, έστω και αν προς το τέλος της συνεδρίασης ο Δείκτης μείωσε αρκετά της ημερήσιες απώλειες και βελτιώθηκε κάπως και η τελική αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών.

Παρά ταύτα οι περισσότεροι παράγοντες της Αγοράς εκτιμούν ότι τα περιθώρια ανόδου δείχνουν περιορισμένα (αν δεν υπάρξει είδηση – καταλύτης) και ότι οι περισσότεροι από τους τριάντα το πολύ τίτλους όπου περιστρέφεται το ενδιαφέρον των εμπλεκομένων έχουν πλησιάσει και τις πλέον αισιόδοξες τιμές – στόχους, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τεχνικά δεν έχει αλλάξει κάτι, όμως σε περίπτωση υποχώρησης του Δείκτη κάτω από τις 3050 μονάδες θα απαιτήσει αυξημένα αντανακλαστικά, κάτι που προς το παρόν δεν φαίνεται να ανησυχεί ούτε τους εμπλεκόμενους στην Αγορά Παραγώγων που ακολουθούν από κοντά την υποκείμενη ακόμα και στα συμβόλαια του δεύτερου μήνα.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, θετικότερος πρωταγωνιστής η Eurobank, με αγοραστές προς το τέλος οι Ιντρακόμ και ΟΠΑΠ, θετική μεταβολή για Alpha Bank, Folli Follie, ΚΑΕ και αμετάβλητοι οι Γερμανός, ΔΕΗ, ΗΥΑΤΤ.

Αντίθετα με κίνηση μόνιμα στο ”κόκκινο” η Εθνική, σημαντικές απώλειες για Βιοχάλκο, Ελ. Τεχνοδομική, Ελ. Πετρέλαια, ΟΤΕ, Coca-Cola και αρνητικό πρόσημο για Εμπορική, Πειραιώς, Τιτάνα, Cosmote, Motor oil.

Ο Γενικός Δείκτης μπορεί να ξεκίνησε ανοδικά φθάνοντας μέχρι τις 3088,92 μονάδες, όμως γρήγορα ακολούθησε πλαγιοκαθοδική κίνηση μέχρι το χαμηλό των 3065,24 μονάδων για να κλείσει στις 3077,51 με απώλειες 0,29%, ενώ ο τζίρος έφτασε τα 135 εκ. από τα οποία τα 6 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Δεν υπάρχει διάθεση αλλαγής στην τελική εικόνα, με 78 ανοδικές μετοχές έναντι 176 πτωτικών και για 14 τίτλους οι απώλειες κυμάνθηκαν από 6-14,81%.

Όσον αφορά τα επιμέρους, συνέχισε να δίνει ανοδική αντίδραση η Hitech SNT, συνεχίζεται η ανοδική προσπάθεια από το Αλουμίνιο της Ελλάδος, εκ νέου ρευστοποιήσεις σε Lavipharm, υπό πίεση και η Πουλιάδης, ενώ ίσως περισσότερο ενδιαφέρον έχουν οι εκτιμήσεις για επιστροφή στην κερδοφορία του Λούλη με τον τίτλο να δίνει μία πρώτη αντίδραση από τα χαμηλά τρέχοντος έτους και όχι μόνο και οι επόμενες συνεδριάσεις θα δείξουν αν τελείωσαν οι επιθετικές ρευστοποιήσεις από αμοιβαίο και υπάρχει διάθεση για περαιτέρω ανοδική κίνηση.

Όσον αφορά στις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο της Προοδευτικής των 250.000 τεμαχίων στην τιμή των 3,80 ευρώ, ένα πακέτο της ΙΑΣΩ των 230.000 τεμαχίων στην τιμή των 3,14 ευρώ, ένα πακέτο της Ελβιεμέκ των 130.000 τεμαχίων στην τιμή των 5,80 ευρώ και ένα πακέτο της Intralot των 64.250 τεμαχίων στα 13,14 ευρώ.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο της Chipita των 854.000 τεμαχίων στην τιμή των 2,44 ευρώ και ένα πακέτο της Alpha Bank των 25.000 τεμαχίων στην τιμή των 24,40 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v