Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Οι επιπλοκές όσον αφορά στο κόστος του Ασφαλιστικού των τραπεζών, τα χαμηλά εννέα μηνών στα οποία διαμορφώθηκε το ευρώ, οι προβλέψεις για τον τουρισμό, τα μέτρα για την ενίσχυση της κλωστοϋφαντουργίας είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Οι επιπλοκές όσον αφορά στο κόστος του Ασφαλιστικού των τραπεζών, τα χαμηλά εννέα μηνών στα οποία διαμορφώθηκε το ευρώ, οι προβλέψεις για τον τουρισμό, τα μέτρα για την ενίσχυση της κλωστοϋφαντουργίας είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Τρίτης.

Ασφαλιστικό: Με ”συνταγή Βρυξελλών” υποχωρεί η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό επισημαίνει Το Βήμα, ενώ για νέο φιάσκο με το Ασφαλιστικό κάνουν λόγο Τα Νέα.

Νομοθετική ρύθμιση για επικουρικό ταμείο των τραπεζοϋπαλλήλων, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τα πιστωτικά ιδρύματα, θα παρουσιάσει σήμερα στην κυβερνητική επιτροπή ο υπουργός οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Με την αιφνίδια αλλαγή της κυβέρνησης στο κομμάτι της χρηματοδότησης του υπό σύσταση ενιαίου ταμείου των τραπεζοϋπαλλήλων κατατίθεται σήμερα στην κυβερνητική επιτροπή το νομοσχέδιο που θα προβλέπει επίλυση του Ασφαλιστικού με κόστος που θα βαρύνει αποκλειστικά τις τράπεζες, αναφέρει το Κέρδος.

Τα εργαλεία της ”δημιουργικής λογιστικής” επιστρατεύει η κυβέρνηση για να προωθήσει τη ρύθμιση του Ασφαλιστικού των τραπεζών, μετά το βέτο των Βρυξελλών για λύση με κρατική χρηματοδότηση, σημειώνει η Ημερησία.

”Φρέναρε” η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την κεφαλαιακή συμμετοχή του Δημοσίου στο νέο επικουρικό ταμείο των τραπεζών, αυξάνοντας έτσι τα βάρη για τις τράπεζες και τα υφιστάμενα ταμεία, γεγονός που οδηγεί σε αλλαγή πλεύσης την κυβέρνηση, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Ασφάλειες – Συντάξεις: Με νόμο, αναδρομικά από 1/1/2005 και απλή απόφαση του εργοδότη εντάσσονται στο ΙΚΑ και το επικουρικό ΕΤΕΑΜ όλοι οι τραπεζοϋπάλληλοι σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία.

Απεργίες: Για απεργιακό μπαράζ κάνει λόγο η Ελευθεροτυπία, που αναφέρει πως η απεργία στις τράπεζες έχει αρχίσει να προκαλεί ”δύσπνοια” στην αγορά, προσθέτοντας πως η ΟΤΟΕ συνεχίζει με 48ωρες κυλιόμενες απεργίες, ενώ στάσεις εργασίας για συμπαράσταση κάνουν την Πέμπτη ΔΕΚΟ, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Προϋπολογισμός: Η κυβέρνηση αποφάσισε να πουλήσει ακόμη και τα ακίνητα που στεγάζουν υπουργεία και άλλες δημόσιες υπηρεσίες για να στηρίξει τον προϋπολογισμό, σημειώνει Το Βήμα.

Σοφοκλέους: Διάχυτη είναι στη Σοφοκλέους η φημολογία ότι και άλλες εισηγμένες αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα με την Κορασίδης, αναφέρει η Ημερησία, η οποία επισημαίνει πως οι φήμες επικεντρώνονται σε εταιρία πληροφορικής και σε εταιρία χονδρικού εμπορίου.

Κλωστοϋφαντουργία: Δυο μέτρα για την ενίσχυση των κλάδων της κλωστοϋφαντουργίας, της ένδυσης, της υπόδησης και του δέρματος προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με το Κέρδος.

ΔΕΚΟ: Υψηλότερες σε σχέση με τις άμεσες αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας είναι οι αποδοχές των εργαζομένων στις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς, όπως αποκάλυψε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Σε σημαντικές ανατροπές στο μισθολογικό και εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, αλλά και σε περαιτέρω αποκρατικοποιήσεις των κερδοφόρων τμημάτων των επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα προχωρεί η κυβέρνηση, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε από τη Βουλή, αναφέρει η Εξπρές.

Επιτόκια: Οι αγορές προεξοφλούν μείωση των επιτοκίων του ευρώ, σύμφωνα με Το Βήμα, που συμπληρώνει πως οι δηλώσεις του επικεφαλής οικονομολόγου της ΕΚΤ Οτμάρ Ισίνγκ έριξαν το ευρώ στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα μηνών.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η διολίσθηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, σημειώνει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως η ισοτιμία του ενιαίου νομίσματος άγγιξε τα 1,20 δολάρια.

Τουρισμός: Η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων θα ενισχύσει τον ελληνικό τουρισμό από εφέτος, προβλέπει η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Τράπεζες: Τα αναλογιστικά ελλείμματα θα εμφανίσουν οι τράπεζες στο πρώτο τρίμηνο του 2005 αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία συμπληρώνει πως θα δημιουργηθούν προσωρινά και λογιστικά προβλήματα στις καθαρές θέσεις τους.

Φαρμακοβιομηχανίες: Τρεις πληγές αντιμετωπίζουν οι φαρμακοβιομηχανίες σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία κάνει λόγο για προβλήματα από την αγορανομική διάταξη.

Alpha Bank: Δυνητικό ενδιαφέρον για την εξαγορά της Εμπορικής διατηρεί σύμφωνα με ξένους αναλυτές η Alpha Bank, σε περίπτωση που η Credit Agricole δεν προχωρήσει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της τράπεζας, τονίζει το Κέρδος.

Marfin: Αύξηση 33% στα καθαρά κέρδη εμφάνισε η Marfin Financial Group στο πρώτο τρίμηνο του 2005, με βάση τα ΔΛΠ, αναφέρει το Κέρδος.

Βιοχάλκο: Στους στρατηγικούς στόχους για την περαιτέρω ανάπτυξη των θυγατρικών του ομίλου Βιοχάλκο, ανά τομέα δραστηριότητας, και στις εκτιμήσεις για το 2005 αναφέρθηκε η διοίκησή της κατά τη διάρκεια των τακτικών γενικών συνελεύσεων που πραγματοποιήθηκαν χθες αναφέρει η Εξπρές.

Νίκας: Επιμένει ο ΕΦΕΤ με δήλωση του προέδρου του ότι οι 8,5 τόνοι ακατάλληλων ποσοτήτων κρέατος και αλλαντικών που κατασχέθηκαν από τον πρόσφατο έλεγχο στις εγκαταστάσεις της αλλαντοβιομηχανίας Νίκας επρόκειτο να ξαναχρησιμοποιηθούν, τονίζει Το Βήμα.

ΤΕΡΝΑ: Στο έργο που ανέλαβε η ΤΕΡΝΑ στη Βουλγαρία, ύψους 85,7 εκατ. ευρώ, αναφέρεται η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v