Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές δονήσεις στις τράπεζες

Οι εξελίξεις στο Ασφαλιστικό των τραπεζών οδηγούν στο ”κατακόκκινο” το τραπεζικό ταμπλό. Με οριακά κέρδη διασώζεται μόνο ο τίτλος της Τράπεζας Ελλάδος, οριακές απώλειες για τον τίτλο της Eurobank, ενώ επικεφαλής των χαμένων οι Αγροτική (-6,17%), Ασπίς Bank (-4,59%) και Εθνική Τράπεζα (-3,09%).

του Α. Αναγνωστόπουλου

Η προσπάθεια αντίδρασης από τα χαμηλά με επικεφαλής τον ΟΤΕ, συνεπικουρούμενο από λίγους ακόμη δεικτοβαρείς τίτλους, δεν φαίνεται προς το παρόν να πετυχαίνει.

Ο Δείκτης κινείται πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας των 3.045 μονάδων, καθώς οι πιέσεις που του ασκεί το τραπεζικό ταμπλό -και όχι μόνο- είναι ασφυκτικές.

Ακόμη χειρότερη η γενικότερη εικόνα της αγοράς, με την αναλογία ανοδικών – πτωτικών να πλησιάζει στο 1 προς 7, ενώ όλο και περισσότεροι τίτλοι (Πετζετάκις, Κορδέλλου, Πουλιάδης, Επίλεκτος, Κορασίδης, Eλφίκο, Βιοσώλ, PC Systems, Vivere) καταγράφουν απώλειες μεγαλύτερες του 9%.

Είναι ενδεικτικό ότι στο ”κατακόκκινο” τραπεζικό ταμπλό με οριακά κέρδη διασώζονται μόνο ο τίτλος της Τράπεζας Ελλάδος και με οριακές απώλειες ο τίτλος της Eurobank, ενώ επικεφαλής των χαμένων είναι οι Αγροτική (-6,17%), Ασπίς Bank (-4,59%) και Εθνική Τράπεζα (-3,09%).

Βεβαίως, και η εικόνα στους υπόλοιπους δεικτοβαρείς τίτλους δεν θεωρείται καλή, με τον ΟΠΑΠ να κινείται αμετάβλητος, ενώ οριακά κέρδη καταγράφουν ΟΤΕ, Coca Cola 3Ε και Τιτάν, με αξιοσημείωτα κέρδη μόνο για τη Folli Follie που από την αρχή της συνεδρίασης κινείται με θετικό πρόσημο.

Τεχνικά και ενώ υπολείπονται περίπου 80 λεπτά συνεδρίασης, ο Γ.Δ. φαίνεται να χάνει τη μάχη των 3.050 μονάδων, ενώ αν ο FTSE υποχωρήσει κάτω από τις 1.700, και στη χειρότερη περίπτωση κάτω από τις 1.695 μονάδες, ίσως απαιτηθεί άμεσο άνοιγμα short θέσεων.

Στα μέχρι στιγμής αξιοσημείωτα και η σημαντική αξία συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Παραγώγων λόγω μετακύλισης θέσεων, και όχι μόνο, όμως εκεί προς το παρόν οι εμπλεκόμενοι επιδεικνύουν σχετική ψυχραιμία και δεν προχωρούν σε επιθετικές πωλήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v