Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις, στην αισιοδοξία της Τράπεζας της Ελλάδος για την πορεία του πληθωρισμού, στην επίλυση του Ασφαλιστικού, στους βουλευτές που έπαιξαν στο Χ.Α. την περίοδο 1989-2001 αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στις απεργιακές κινητοποιήσεις, στην αισιοδοξία της Τράπεζας της Ελλάδος για την πορεία του πληθωρισμού, στην επίλυση του Ασφαλιστικού, στους βουλευτές που έπαιξαν στο Χ.Α. την περίοδο 1989-2001 αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Απεργίες: Οι ”μεταρρυθμίσεις” που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση έχουν προκαλέσει την οργή των εργαζομένων, τονίζει Το Βήμα.

Στη νέα 48ωρη απεργία της ΟΤΟΕ αναφέρεται η εφημερίδα Χρηματιστήριο, επισημαίνοντας πως πλήττονται τα έσοδα.

Τράπεζα της Ελλάδος: Πιο αισιόδοξη εμφανίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος για την πορεία του πληθωρισμού, αναφέρει η Καθημερινή, που συμπληρώνει πως η κεντρική τράπεζα προβλέπει ότι ο πληθωρισμός θα κλείσει στα επίπεδα του 3,3%, αντί του 3,9% - 4% που εκτίμησε πρόσφατα.

”Κανένα νόημα” δεν έχει αυτή τη στιγμή μια συζήτηση για τη μείωση των επιτοκίων στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκο Γκαργκάνα, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Βουλευτές: Στους βουλευτές που είναι χαμένοι και κερδισμένοι από τη Σοφοκλέους αναφέρεται Το Βήμα, παραθέτοντας αναλυτικούς πίνακες με ονόματα και με ποσά σε δραχμές.

Εσκεμμένα ή όχι, η επιτροπή της Βουλής έδωσε ελλιπέστατα στοιχεία για τις συναλλαγές στο Χ.Α. των βουλευτών και ευρωβουλευτών την περίοδο 1998-2001, τονίζει η Ελευθεροτυπία.

Τράπεζες: Την επίσπευση της ένταξης των ειδικών ταμείων κύριας σύνταξης τραπεζοϋπαλλήλων στο ΙΚΑ από 1/1/2006 και τον διαχωρισμό των όρων επικουρικής ασφάλισης ανάμεσα στους προ του 1992 και μετά το 1992 ασφαλισμένους στα ειδικά επικουρικά ταμεία προβλέπει το προσχέδιο ρύθμισης, το οποίο ενέκρινε η κυβερνητική επιτροπή, επισημαίνει η Καθημερινή, ενώ συμπληρώνει πως η ηγεσία της ΟΤΟΕ σκληραίνει τη στάση της.

Ευνοϊκή για τις τράπεζες είναι η λύση που επιβάλλεται για το Ασφαλιστικό, καθώς απαλλάσσονται από τη δέσμευση να εμφανίσουν στους ισολογισμούς τους τις υποχρεώσεις του προς τα επικουρικά ταμεία, τονίζει Το Βήμα.

Σε καθεστώς σύγχυσης από την πλευρά των τραπεζών και έντονης αντίδρασης από την πλευρά των τραπεζοϋπαλλήλων εισέρχεται το Ασφαλιστικό στον τραπεζικό κλάδο, αφού μπορεί η κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει τις προθέσεις της αναφορικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, αλλά καλεί τις τράπεζες να αντιμετωπίσουν το κόστος, χωρίς –όμως– να γνωρίζουν το ύψος του, επισημαίνει το Κέρδος.

Οι ασάφειες της νομοθετικής ρύθμισης για το Ασφαλιστικό προκαλούν θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους των εργαζομένων στις τράπεζες, αναφέρει η Ημερησία.

Η εφημερίδα Χρηματιστήριο συμπληρώνει πως επιμερίζονται έως και 10 έτη οι μεγάλες υποχρεώσεις των τραπεζών, τονίζοντας παράλληλα πως η νέα λύση του Ασφαλιστικού αποτελεί καταλύτη ανάπτυξης για τις τράπεζες.

Εφιάλτης αποδεικνύεται για τους τραπεζοϋπαλλήλους –οι οποίοι καταδικάζονται σε μείωση συντάξεων και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης– αλλά και για το ΙΚΑ, το οποίο φορτώνεται ελλειμματικά Ταμεία, η ”μεταρρύθμιση” της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό των τραπεζών αναφέρουν Τα Νέα.

Κλωστοϋφαντουργία: Τα νέα δεδομένα και οι προοπτικές που διαμορφώνονται στην ευρωπαϊκή κλωστοϋφαντουργία μετά τη συμφωνία με την Κίνα για περιορισμό των εξαγωγών εξετάστηκαν σε ειδική συνεδρίαση της ομάδας εργασίας υψηλού επιπέδου του Συμβουλίου Υπουργών για τα κλωστοϋφαντουργικά που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες αναφέρει η Καθημερινή.

Πετρέλαιο: Το πετρέλαιο επαρκεί για 40 χρόνια σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία επικαλούμενη έρευνα της ΒΡ σημειώνει πως το 2004 καταγράφηκε ρεκόρ στην κατανάλωση ενέργειας.

ICAP: Οι δείκτες απαισιοδοξίας των νοικοκυριών έχουν φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας πενταετίας αναφέρει Το Βήμα επικαλούμενο σχετική μελέτη της ICAP.

Ασφαλιστικές: Πτώση κατά 34% στα κέρδη σημείωσε ο κλάδος των ασφαλιστικών εταιριών το 2004 σε σχέση με το 2003 αναφέρει η Καθημερινή.

Σούπερ Μάρκετ: Με ”δύο ταχύτητες” κινείται η αγορά των σούπερ μάρκετ, η οποία ωστόσο το 2004 για πρώτη χρονιά είδε τις επιδόσεις της να κινούνται με βήμα σημειωτόν, σημειώνει το Κέρδος.

ΟΤΕ: Φουντώνει ο πόλεμος ΟΤΕ – ”εναλλακτικών” σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία συμπληρώνει πως οι καταναλωτές καταγγέλλουν αθέμιτες πρακτικές.

Για ρωγμές και στη συμφωνία του ΟΤΕ για την εθελουσία κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία μετατίθεται η κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή.

Γερμανός: Τη δημιουργία 1.500 καταστημάτων μέχρι το τέλος του 2006, σε Ουκρανία, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ουζμπεκιστάν, FYROM, Κύπρο, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, σύμφωνα με το Κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v