Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι τράπεζες

Δεδομένης της θετικής εικόνας που επικρατεί στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, βελτιώνεται το κλίμα σε μέρος της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης. Κατά κανόνα προτιμώνται μετοχές εταιριών με συγκριτικά καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα, ενώ σημαντική υποχώρηση παρατηρείται στις συναλλαγές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συντηρείται η τάση για τον FTSE-20 σταθερά υψηλότερα των 1.715 μονάδων, με τρέχουσα τιμή στην υψηλή των 1.732 μονάδων (14:16),

μεταβολή που οφείλεται στην υπεραντίδραση των μετοχών των Εθνικής προς τα 28,36 ευρώ, Alpha προς τα 28,48 ευρώ, Eurobank στα 26,66 ευρώ και ΟΤΕ προς τα 14,94 ευρώ.

Κατά 2,4% ενισχύεται, προς τα 15,64 ευρώ, η μετοχή της Πειραιώς, ενώ θετικά λόγω των εξελίξεων αντιδρούν ΕΛΤΕΧ, αλλά και ΚΑΕ, Intracom.

Η διαφαινόμενη εξισορρόπηση στην υψηλή κεφαλαιοποίηση συντηρεί την αναλογία ανοδικών – πτωτικών στο περίπου 1 προς 1,2, με αρκετές μετοχές εταιριών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης να κινούνται ανοδικά.

Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν η νέα υψηλή τιμή για τα Multirama, η αντίδραση των ΑΕΓΕΚ, Rainbow, Σωληνουργεία Κορίνθου, Chipita, Fourlis, Ίλυδα, Κρε-κα, Αλουμίνιον της Ελλάδος, ΑΣΚΟ, Άκτωρ, Τράπεζα Κύπρου και άλλων 25 ακόμη, με ποσοστό μεταβολής μεγαλύτερο του 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v