Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από Εθνική και ΟΤΕ η τάση

Από την Εθνική κυρίως και τον ΟΤΕ θα εξαρτηθεί κατά πόσο ο FTSE-20 θα ”κλείσει” για τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση υψηλότερα των 1.715 μονάδων. Σε ενδεχόμενη σταθεροποίηση της υψηλής κεφαλαιοποίησης υπάρχουν προϋποθέσεις και ευκαιρίες υπεραπόδοσης για μετοχές της μεσαίας - χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εθνική και ΟΤΕ αποτελούν εκ των πραγμάτων το ”κλειδί” και της βραχυπρόθεσμης τάσης.

Για την Εθνική η CSFB παίρνει θέση και αναθεωρεί από τα 27,1 στα 30 ευρώ την τιμή-στόχο για τη μετοχή.

Για τον ΟΤΕ, παρά τις ξαφνικές δυσκολίες που ανέκυψαν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, αποτελεί κοινή εκτίμηση πως λύση–διέξοδος θα βρεθεί.

Δεν θα θέλαμε να φανταστούμε ακραία αρνητικά ενδεχόμενα από πιθανή απόρριψη του προγράμματος και νέα εμπλοκή.

Σε ό,τι αφορά επιμέρους τίτλους του FTSE-20, θα πρέπει να συνεκτιμηθούν η αναβάθμιση του Τιτάνα από τα 24,5 στα 32 ευρώ (δες θέμα για έκθεση Π&Κ), η επίλυση -και τυπικά- του προβλήματος του βασικού μετόχου σε Ελληνική Τεχνοδομική - Άκτωρ οριστικά την ερχόμενη Δευτέρα, η επικείμενη μετοχοποίηση του ΟΠΑΠ και η διαφαινόμενη κατά περίπτωση δρομολόγηση επίλυσης του Ασφαλιστικού στην Εμπορική.

Ενθαρρυντικές είναι οι ενδείξεις από το χώρο της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, καθώς για σειρά εταιριών αυτού του μεγέθους καταγράφηκε βελτίωση μεγεθών τους στη χρήση του 2004.

Πέραν από τις λίγο πολύ γνωστές περιπτώσεις αξίζουν μίας... δεύτερης ευκαιρίας μετοχές εταιριών με υψηλό μέρισμα, οργανικά κέρδη για δεύτερη ή τρίτη συνεχόμενη χρήση και γενικότερα μετοχές αυτής της κατηγορίας όπου σταδιακά παρατηρείται η απαραίτητη αύξηση εμπορευσιμότητας – συναλλαγών.

Είναι ενθαρρυντικό πως ακόμα και για εταιρίες με κεφαλαιοποίηση μικρότερη των 20 εκατ. ευρώ διαμορφώνονται ισολογισμοί καθαροί και ευανάγνωστοι, με ικανοποιητικά μεγέθη και περιθώρια ανάπτυξης.

Είναι ίσως η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που τα αποτελέσματα χρήσης 2004 αποτελούν πολύτιμο εργαλείο–βοήθημα στην επιλογή επενδυτικών ευκαιριών, που, αν μη τι άλλο, δεν μας παρουσιάζουν ”φύκια για μεταξωτές κορδέλες”.

Στο euro2day.gr παρατίθενται πλήθος στοιχείων και σχετικών θεμάτων από αρκετές χρηματιστηριακές και τμήματα ανάλυσης ικανά να αποτυπώσουν πιο ξεκάθαρα την εικόνα των εταιριών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v