Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στους ρυθμούς της διόρθωσης

Τις νέες -πρoς τα κάτω- ισορροπίες αναζητεί η Σοφοκλέους, με εντονότερη -όπως και χθες- την πίεση στην ευρύτερη περιφέρεια, αλλά και σε μετοχές που οι φήμες τις θέλουν υποψήφιες να ενταχθούν σε επιτήρηση ή αναστολή διαπραγμάτευσης. Οι ρευστοποιήσεις κερδών στις τράπεζες διαμορφώνουν το κλίμα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συγκριτικά καλύτερη από χθες εμφανίζεται η αγορά, χωρίς ωστόσο να έχουν βρεθεί ακόμη οι απαραίτητες ισορροπίες.

Η μετοχή της Alpha Bank κινείται σταθερά μετά τις 12:00, χαμηλότερα προς τα 27,72 ευρώ, ενώ απώλειες της τάξεως του 0,5% καταγράφονται και για τη μετοχή της Εθνικής.

Από τις πέντε τραπεζικές μετοχές του FTSE-20 ξεχωρίζουν οι Eurobank με μικρά κέρδη στα 26,26 ευρώ και Πειραιώς στα 15,48 ευρώ (με συναλλαγές διπλάσιες από αυτές της Eurobank).

Λίγο χαμηλότερα κινούνται στο σύνολό τους οι τίτλοι του FTSE-20, ενώ την τελευταία μισή ώρα έχουν μειωθεί αισθητά και οι συναλλαγές.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο τζίρος να παραμένει συγκριτικά στο χαμηλό επίπεδο των 76 εκατ. ευρώ (στις 13:35).

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται ελαφρώς υπέρ των δεύτερων (102-122).

Βραχυπρόθεσμα το ενδιαφέρον εντοπίζεται είτε στις μετοχές–επιλογές ξένων, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις (ΟΤΕ, ΑΤΕ – δες σχετικό θέμα για UBS) είτε σε τίτλους εισηγμένων που εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγηθούν σε καθεστώς επιτήρησης ή αναστολή διαπραγμάτευσης.

Στις 13:40 οι απώλειες 25 μετοχών ήταν μεγαλύτερες του 3%, ενώ για τις Έμφασις, Θεμελιοδομή, Ιντεάλ, ΑΛΤΕ και ορισμένες ακόμη το ποσοστό διαμορφωνόταν από 4%-14%.

Για τη συνέχεια επιμένουμε πως η τάση, κυρίως η βραχυπρόθεσμη, παραμένει σε άμεση συσχέτιση με τη διακύμανση της μετοχής της Εθνικής και του ΟΤΕ, καθώς για τη μετοχή της πρώτης δίνονται υψηλότερες τιμές–στόχοι από τις Proton - Εγνατία, ενώ στον ΟΤΕ εκκρεμεί η τελική επίλυση του θέματος της εθελουσίας εξόδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v