Διόρθωση μετά την αντίδραση

Δικαιολογημένη διόρθωση του Γ.Δ. και επιβεβλημένη η πίεση – υποχώρηση μετοχών συγκεκριμένων εταιριών, τα οικονομικά αποτελέσματα των οποίων εμφανίζουν δραματική εικόνα για τη χρήση του 2004. Mε απώλειες μεγαλύτερες του 4% περισσότερες από 9 μετοχές μικρότερων κατασκευαστικών εταιριών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών παραμένει, παρά την ενδιάμεση αναλαμπή στο περίπου 1 προς 5 με το Γ.Δ. να υποχωρεί προς τις 3.120 μονάδες.

Το παράδοξο είναι πως η κλίση αυτή της αγοράς αφορά περισσότερο τους δείκτες μετοχών εταιριών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης (-1,6%), παρά αυτών του FTSE-20 (-0,90%).

Ο τραπεζικός δείκτης διαμορφώνεται λίγο χαμηλότερα, ενώ λόγω Cosmote, o τηλεπικοινωνιακός κατά - 2,8%.

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η διόρθωση μετοχών εταιριών κυρίως της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, καθώς μετά τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων επιβεβαιώνονται φόβοι και επιφυλάξεις για την κατάσταση πολλών εισηγμένων.

Πέραν από την ”κλειδωμένη” Θεμελιοδομή, ξεχωρίζουν αρνητικά ο Μπενρουμπή στο -12%, η Alfa Alfa Συμμετοχών, Λεβεντάκης, αλλά και ΑΕΓΕΚ, Κορασίδης, Εlephant και λοιπών εταιριών.

Είναι χαρακτηριστικό πως απώλειες μεγαλύτερες του 4% σημειώνουν μετοχές 9 κατασκευαστικών εταιριών, ο όμιλος Κορασίδη (μητρική και θυγατρική), εταιρίες συμφερόντων Αλλαμανή, αλλά και εισηγμένες όπως Space, Κλωνατέξ, Χατζηιωάννου, Μicroland, Πουλιάδης, Medicon, Κεράνης, Βαρβαρέσος και αρκετών ακόμη.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό, πως 42 μετοχών το ποσοστό αρνητικής μεταβολής ξεπερνούσε το 5%, ενώ οι απώλειες του κατασκευαστικού δείκτη διαμορφώνονταν στο 1,5% έναντι 0,75% του Γ.Δ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v