Ο Τύπος της Τρίτης

Στο μακροοικονομικά μεγέθη της χώρας μας, στο νομοσχέδιο για τη χειραγώγηση της αγοράς, στον κλάδο των κατασκευών και στην επιτήρηση της μετοχής της Θεμελιοδομής, στον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Δ. Μανιατάκη, αλλά και στα συνολικά μεγέθη 2004 αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Στο μακροοικονομικά μεγέθη της χώρας μας, στο νομοσχέδιο για τη χειραγώγηση της αγοράς, στον κλάδο των κατασκευών και στην επιτήρηση της μετοχής της Θεμελιοδομής, στον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Δ. Μανιατάκη, αλλά και στα συνολικά μεγέθη 2004 αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τρίτης.

Οικονομία: Πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι η Ελλάδα στα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία σύμφωνα με Το Βήμα, που αναφέρει πως η κυβέρνηση έχει πέσει έξω σε όλα τα οικονομικά μεγέθη.

Γκαργκάνας: Σοβαρές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να επανέλθει η ελληνική οικονομία στον ”ενάρετο κύκλο” του Συμφώνου Σταθερότητας, ζητεί ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος μέσω της έκθεσης για την ελληνική οικονομία που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα, αναφέρει το Κέρδος.

Ναυτιλιακές Υποδομές: Την προώθηση δέκα μεγάλων προγραμμάτων που προβλέπουν την κατασκευή έργων υποδομής σε λιμάνια της χώρας, αλλά και σε χώρους στη στεριά αναμένεται να αποφασίσει σήμερα η κυβερνητική επιτροπή, η οποία θα ασχοληθεί με θέματα της ναυτιλίας, αναφέρει η Καθημερινή.

Δημόσιο Χρέος: Στα 202,2 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το δημόσιο χρέος το 2004 σημειώνει η Καθημερινή, που παράλληλα αναφέρεται και στον περιορισμό των ταμειακών διαθεσίμων.

Σοφοκλέους: Πρόστιμο έως 2 δισ. ευρώ αλλά και ποινική δίωξη προβλέπονται για την τιμωρία του αδικήματος χειραγώγησης της χρηματιστηριακής αγοράς, αναφέρει η Καθημερινή.

Κατασκευαστικές: Το ασφυκτικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί για τον κατασκευαστικό κλάδο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες παρασύρει σε ένα ντόμινο τις τεχνικές εταιρίες επισημαίνει Το Βήμα, που αναφέρει πως μετά την Τεχνοδομή, την Ευρωπαϊκή Τεχνική, την Μπαλάφας και την Έμπεδος που εγκατέλειψαν τη Σοφοκλέους το 2004 λόγω της δεινής οικονομικής τους κατάστασης, χθες ήρθε η σειρά της Θεμελιοδομής.

Ιατρικός Τουρισμός: Στην τελική ευθεία βρίσκεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για την ανάπτυξη υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού, σημειώνει η Καθημερινή.

Ασφαλιστικές: Είκοσι δύο ασφαλιστικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του αυτοκινήτου κατέβαλαν τελικώς 241,3 εκατ. ευρώ έναντι 133 που ζητούσε το υπουργείο Ανάπτυξης και έλαβαν έτσι πιστοποιητικό φερεγγυότητας για την οικονομική χρήση 2003, σύμφωνα με Το Βήμα.

Ακίνητα: Στο αστρονομικό ύψος των 11,5 δισ. ευρώ ανήλθε η συνολική αξία των κτιρίων 100 εταιριών με τα ακριβότερα ακίνητα με βάση την αναπόσβεστη αξία τους στα τέλη του 2003, επισημαίνει το Κέρδος επικαλούμενο σχετική μελέτη της ICAP.

Τραπεζικές μετοχές: Σε ύψη-ρεκόρ έχουν φτάσει οι τιμές των τραπεζικών μετοχών σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία συμπληρώνει πως επιτυγχάνονται με το παραπάνω οι στόχοι που είχαν τεθεί.

ΔΕΗ: Ο κ. Δημήτρης Μανιατάκης, διευθύνων σύμβουλος της ICAP και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ, τοποθετήθηκε διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης σύμφωνα με την Καθημερινή.

Μυτιληναίος: Ισχυρή ανάπτυξη εμφάνισε ο όμιλος Μυτιληναίου στη χρήση του 2004 σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία συμπληρώνει πως οι υψηλές τιμές των μετάλλων αποτέλεσαν αντίδοτο στο ασθενές δολάριο για τον όμιλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v