Προς αφομοίωση των αποτελεσμάτων η Σοφοκλέους

Η μάλλον θετικότερη των εκτιμήσεων εικόνα των αποτελεσμάτων χρήσης 2004 για αρκετές ισχυρές εισηγμένες εταιρίες, ενισχύει την αισιόδοξη εκτίμηση πως στο επίκεντρο θα παραμείνουν επιλεγμένοι τίτλοι και επιμέρους ευκαιρίες. Το πρόγραμμα μετοχοποιήσεων της κυβέρνησης οι εξελίξεις σε ΔΕΗ- ΟΤΕ και η αναδιάρθρωση της Εθνικής, διαμορφώνουν την τάση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τα οικονομικά αποτελέσματα ήταν, σε ό,τι αφορά στο ενεργό τμήμα της αγοράς, ελαφρώς καλύτερα από ό,τι αναμένονταν.

Η αναθεώρηση της τιμής στόχου για δεικτοβαρείς μετοχές – σηματωρούς με ενδεικτικότερη την περίπτωση των Εθνική, Alpha (βλ. σχετικό θέμα) οι εξελίξεις σε ΟΤΕ, ΔΕΗ, μικρότερες τράπεζες, ΕΧΑΕ, ακτοπλοΐα και επιμέρους εταιρίες αποτελούν προϋποθέσεις συντήρησης της θετικής διάθεσης και ανοδικής τάσης.

Η αίσθησή μας, όμως, τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα μας μεταφέρουν οι ειδικοί της αγοράς είναι πως οδηγούμεθα σε ένα βραχυπρόθεσμο κύκλο περισσότερο επιλεγμένων κινήσεων με μάλλον ποιοτικότερα χαρακτηριστικά.

Προς αυτήν την τάση θα πρέπει να συνεκτιμηθούν το πρόγραμμα μετοχοποιήσεων που θα ανακοινωθεί άμεσα από το οικονομικό επιτελείο, το ενδεχόμενο άμεσης διάθεσης μειοψηφικών πακέτων από τουλάχιστον 6-8 εισηγμένες (στο σύνολό τους από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση) και οι αγορές που έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες συνεδριάσεις σε μετοχές μεσαίας- κυρίως, όμως, χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Στο ενδεχόμενο σταθεροποίησης του δείκτη, σε εύρος διακύμανσης 3.080-3.125 μονάδων για τις επόμενες 2-3 συνεδριάσεις (χωρίς να αποκλείεται δηλαδή το ενδεχόμενο μικρής διολίσθησης), αναμένεται να ξεχωρίσουν επιλεγμένοι τίτλοι εταιριών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v