ΑΧΕ: Διατηρείται το θετικό momentum

Τελευταία ημέρα δημοσιοποίησης των οικονομικών μεγεθών 2004 για τις εισηγμένες και οι χρηματιστηριακές εκτιμούν πως οι επενδυτές θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στα αποτελέσματα, ενώ προβλέπουν κινήσεις αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων, αλλά και ήπιες τάσεις αποκόμισης κερδών.

ΑΧΕ: Διατηρείται το θετικό momentum
Τι εκτιμάται για σήμερα: Οι τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα είναι το πλέον πιθανό σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση αναφέρει η Marfin Analysis.

Η Σίγμα Securities επισημαίνει πως σήμερα είναι η τελευταία ημέρα ανακοίνωσης των οικονομικών μεγεθών του 2004, ενώ συμπληρώνει πως σε γενικές γραμμές τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα έχουν δημιουργήσει καλές εντυπώσεις.

Συγκεκριμένα, η Σίγμα Securities σημειώνει πως με βάση τα αποτελέσματα της απελθούσας χρήσης προκύπτει ότι οι εταιρίες της υψηλής κεφαλαιοποίησης είναι σε θέση να υποστηρίξουν τις τρέχουσες αποτιμήσεις, ενώ οι προοπτικές για το 2005 δεν χαλούν την ”καλή” αυτή εικόνα.

”Ικανοποιητική” χαρακτηρίζει την εικόνα των οικονομικών μεγεθών η Εγνατία Finance, ενώ συμπληρώνει πως πρόκειται για έναν παράγοντα ο οποίος διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ανοδική κίνηση της αγοράς.

Η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως οι επενδυτές θα είναι απασχολημένοι, εξετάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα, ενώ εκτιμά πως θα προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση των χαρτοφυλακίων τους.

Επιπλέον, η Εγνατία Finance αναφέρει πως καθώς η αγορά κινείται σε υψηλότερα επίπεδα και πιο κοντά στις 3.100 μονάδες δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν κινήσεις αποκόμισης κερδών χωρίς όμως να διαφοροποιηθεί η γενικότερη εικόνα της αγοράς.

Η σταθεροποιητική κίνηση των τιµών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδοµάδας που πέρασε διατήρησε το Γενικό ∆είκτη πάνω από τις 3.090 µονάδες, κλείνοντας η εβδοµάδα που πέρασε µε κέρδη 28 µονάδων σε σχέση µε το κλείσιµο της προηγούµενης Παρασκευής, επισημαίνει στο εβδομαδιαίο της report η Omega Bank.

Συµπερασµατικά, για τις επόµενες συνεδριάσεις συμπληρώνει η Omega Bank, η τιμή του Δείκτη ενδέχεται να επιχειρήσει τη διάσπαση των 3.120 µονάδων που ορίζει την πρώτη περιοχή αντίστασης, ενώ επισημαίνει πως θα πρέπει να εξετάσουµε τη συµπεριφορά του Γενικού ∆είκτη στην παραπάνω αντίσταση, καθώς η διάσπασή της θα αποτελέσει θετική εξέλιξη για την ανοδική πορεία των τιµών, ενισχύοντας το αγοραστικό ενδιαφέρον των βραχυπρόθεσµων και µεσοπρόθεσµων επενδυτών έως την αντίσταση των 3.150 µονάδων.

Για την τρέχουσα εβδομάδα, η Omega Bank εκτιμά πως η περιοχή των 3.080 µονάδων έχει το ρόλο της πρώτης στήριξης, ενώ η επόµενη εντοπίζεται στο επίπεδο των 3.050 µονάδων.

Τι έγινε την Παρασκευή: Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε αμετάβλητος κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, ύστερα από μια ευμετάβλητη συνεδρίαση, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η Marfin Analysis συμπληρώνει πως παρουσιάστηκαν ήπιες τάσεις αποκόμισης κερδών σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και κυρίως σε τραπεζικούς τίτλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v