Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, τα στοιχεία για το έλλειμμα που θα καταβάλει στην ΕΕ η Ελλάδα, η μείωση των εσόδων του Δημοσίου τον Φεβρουάριο, το ποσοστό της ανεργίας, αλλά και η ενίσχυση των επενδύσεων στη χώρα μας απασχολούν μεταξύ άλλων τον Τύπο της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, τα στοιχεία για το έλλειμμα που θα καταβάλει στην ΕΕ η Ελλάδα, η μείωση των εσόδων του Δημοσίου τον Φεβρουάριο, το ποσοστό της ανεργίας, αλλά και η ενίσχυση των επενδύσεων στη χώρα μας απασχολούν μεταξύ άλλων τον Τύπο της Δευτέρας.

Εκκλησία: Ξέσπασαν χθες Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και Πατριάρχης Ειρηναίος εναντίον όλων όσοι επιτίθενται στους ίδιους και την Εκκλησία αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, που συμπληρώνει πως η υπόθεση λαμβάνει πολιτικές διαστάσεις, καθώς το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να απαντήσεις στις καταγγελίες για τη δράση Βαβύλη επί των ημερών του.

Αμετανόητος ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος συνεχίζει να προκαλεί αντί να κάνει αυτοκριτική σημειώνουν Τα Νέα, που επισημαίνουν πως ο Αρχιεπίσκοπος θεωρεί τον εαυτό του ”εμπόδιο στην παγκοσμιοποίηση” και επικαλείται διεθνείς συνωμοσίες για να μεταθέσει τις ευθύνες από τους ώμους του στους ”εχθρούς της Εκκλησίας”.

Ανήσυχη η κυβέρνηση από την κρίση στην Εκκλησία επιχειρεί διά του Β. Μεϊμαράκη να δώσει πολιτική χροιά στην υπόθεση κατηγορώντας κατά τα ειωθότα το ΠΑΣΟΚ, αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Ελληνική Οικονομία: Πενθήμερο κρίσεων την τρέχουσα εβδομάδα για την κυβέρνηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς υποβάλλονται από την πρώτη στη δεύτερη στοιχεία για την εξέλιξη του ελλείμματος 2004, αλλά και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη σωστή εκτέλεση έργων του Γ΄ ΚΠΣ επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Έσοδα: Κατέρρευσαν τα έσοδα τον Φεβρουάριο αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία διευρύνεται η ”μαύρη τρύπα” του προϋπολογισμού.

Σοφοκλέους: Μέχρι πριν από λίγους μήνες η λέξη ”άνοδος” για το Χ.Α. ήταν κάτι σαν δεισιδαιμονία, αναφέρει η Ναυτεμπορική, που συμπληρώνει πως σήμερα στα πρόσωπα των επενδυτών εμφανίζονται δειλά χαμόγελα αλλά και δύσπιστα βλέμματα.

Απολύσεις: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των ανέργων σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία αναφερόμενη σε στοιχεία του ΟΑΕΔ αναφέρει πως δείχνουν έκρηξη των απολύσεων και αντίστοιχα μείωση των νέων προσλήψεων.

Επενδύσεις: Αναπτυξιακός Νόμος και Κοινοτικά Προγράμματα αποτελούν τις χρυσές εφεδρείες της κυβέρνησης για τη διατηρησιμότητα της ανάπτυξης και την ενίσχυση των επενδύσεων στη χώρα, επισημαίνει το Κέρδος.

Τράπεζες: Ακριβά πληρώσαμε το 2004 τις προμήθειες που χρεώνουν οι τράπεζες για μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρουν αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία, σύμφωνα με την οποία οι προμήθειες που μας χρέωσαν οι τράπεζες το 2004 ήταν ίσες με τα κέρδη, καθώς έφτασαν στα 1,5 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 12%, με την κερδοφορία να ανέρχεται στα 1,3 δισ. ευρώ.

Η ταχύτατη αύξηση εργασιών και η πρόοδος στην περιστολή εξόδων ώθησαν –και στη χρήση του 2004– στα ύψη τα κέρδη των μεγάλων τραπεζών και ”δικαιολογούν” την προτίμηση των επενδυτών, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

ΑΕΔΑΚ: ”Σε μια πενταετία ίσως υπάρχουν λιγότερες ΑΕΔΑΚ” λέει στη Ναυτεμπορική ο πρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών κ. Ν. Μπέρτσος.

Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις: ”Μελαγχολία” χαρακτηρίζει την κατάσταση στη οποία έχουν περιέλθει οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις έξι μήνες μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του καλοκαιριού αναφέρει το Κέρδος, επικαλούμενο τη γερμανική εφημερίδα ”Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ”.

Αγροτική Τράπεζα: Σταθερά ήταν τα κέρδη προ φόρων του ομίλου της Αγροτικής Τράπεζας στο 2004 σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Marfin: ”Παρουσιάσθηκε με επιτυχία στο City η Marfin αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως έκδηλο ήταν το ενδιαφέρον που παρατηρήθηκε για τον τίτλο.

Οικονομικά Αποτελέσματα: Στα οικονομικά μεγέθη των Eurobank, Νίκα, Elbisco, Ελτράκ, Σφακιανάκης και Τασόγλου αναφέρεται ο οικονομικός Τύπος της Δευτέρας.

Η εφημερίδα Χρηματιστήριο επισημαίνει πως τα συμπεράσματα από τη δημοσίευση των ισολογισμών είναι θετικά, ενώ συμπληρώνει πως η αγορά διατηρεί στο ακέραιο το momentum της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v