Μετοχές-”φαντάσματα”!

Οι πελάτες αρκετών χρηματιστηριακών εταιριών πληροφορήθηκαν από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι έχουν πιθανότατα χάσει στη Σοφοκλέους περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που πίστευαν ότι είχαν χάσει μέχρι σήμερα. Υπάρχει τρόπος για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Επιβάλλεται το Αποθετήριο να στείλει άμεσα επιστολές σε όλους τους επενδυτές! Για να μάθουν όλοι τι μετοχές έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους!

Μετοχές-”φαντάσματα”!
Οι πελάτες αρκετών χρηματιστηριακών εταιριών πληροφορήθηκαν από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι έχουν πιθανότατα χάσει στη Σοφοκλέους περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που πίστευαν ότι είχαν χάσει μέχρι σήμερα.

Χρηματιστές χρησιμοποίησαν κεφάλαια των επενδυτών εν αγνοία των τελευταίων, ή ακόμη υφάρπαξαν και τις μετοχές τους, εκδίδοντας πλαστά πιστοποιητικά! Υπάρχει τρόπος για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Επιβάλλεται το Αποθετήριο να στείλει άμεσα επιστολές σε όλους τους επενδυτές! Για να μάθουν όλοι τι μετοχές έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους!

Ισχυρίζονται ότι μία τέτοια ενέργεια θα είχε μεγάλο κόστος. Δεν θα διαφωνήσουμε. Τι πρέπει, όμως, να κοιτάξουμε αυτή τη στιγμή; Το κόστος ή την προστασία των επενδυτών; Κι έπειτα, από πού έχει το Αποθετήριο τα έσοδά του; Από τις συναλλαγές των επενδυτών!

Δεν πρέπει, λοιπόν, να επικαλούνται θέμα κόστους. Αν αυτό είναι πράγματι το ”πρόβλημα”, είναι βέβαιο ότι θα βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση. Όσο όμως δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο, τόσο οι επενδυτές συνεχίζουν να μην εμπιστεύονται τη Σοφοκλέους και να πλήττεται έτσι το κύρος των μικρομεσαίων χρηματιστηριακών εταιρειών.

Εκτός και αν η πολιτική αυτή εξυπηρετεί ακριβώς αυτό το τελευταίο, προς όφελος λίγων και μεγάλων τραπεζικών ΑΧΕ. Αλίμονο, όμως, αν οι παράγοντες της αγοράς σκέφτονται έτσι...

Είναι λυπηρά τα όσα αποκαλύπτονται. Δεν ήσαν όμως άγνωστα στην αγορά. Κάθε άλλο. Όλοι υποψιαζόμασταν τι μπορούσε να συμβαίνει. Γι’ αυτό και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών δεν εξέπληξαν.

Δεν αποτέλεσαν πρωτοσέλιδο στον Τύπο. Το γεγονός ότι όλοι ανεχτήκαμε μία κατάσταση δεν σημαίνει ότι πρέπει για κάποιον ακατανόητο λόγο να την ανεχόμαστε αιώνια.

Είναι απαραίτητο να βγει όλη η αλήθεια στο φως. Όσο σκληρή και αν είναι. Το κέρδος από μία τέτοια ενέργεια δεν αποτιμάται. Ούτε συγκρίνεται με τα ταχυδρομικά έξοδα για δύο εκατομμύρια κωδικούς...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v