Νέα υψηλή τιμή στη Σοφοκλέους

Η ολική επαναφορά του ΟΤΕ, καθώς υλοποιείται η ”γραμμή Βουρλούμη”, και οι προσδοκίες που καλλιεργούνται -σε μεγάλο βαθμό- στις τράπεζες οδηγούν την αγορά σε νέο υψηλό επίπεδο. Συγκριτικά αυξημένες οι συναλλαγές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, ενώ στο 2 προς 1 διαμορφώνεται η σχέση ανοδικών – πτωτικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με την καταγραφή νέας υψηλής τιμής για το Γ.Δ. και αιχμή τον FTSE-20 υπεραποδίδει η Σοφοκλέους.

Πέρα από τις τραπεζικές μετοχές, που από την αρχή της συνεδρίασης αντιδρούσαν θετικά, ξεχωρίζει την τελευταία περίπου μία ώρα η ολική επαναφορά του ΟΤΕ και η σημαντική απορρόφηση του μεγαλύτερου μέρους της προσφοράς στη ΔΕΗ.

Είναι χαρακτηριστικό πως για τη μετοχή του Οργανισμού διαμορφώνεται ικανό εύρος διακύμανσης, πρόσφορο για όσους ακολουθούν παράλληλα τη μετοχή στην υποκείμενη και την Αγορά Παραγώγων.

Η άμεση επαναφορά της μετοχής του ΟΤΕ σε ανοδικό κανάλι προς τα 14,9 ευρώ, σε πρώτη φάση, επιβεβαιώνει την εκτίμηση όσων επέμεναν από την αρχή στην επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος Βουρλούμη.

Δικαιούται και η στήλη, λοιπόν, καθότι παρακολουθεί από τα χαμηλά των 10 ευρώ τον ΟΤΕ, να επιχαίρει για την επιτυχή κατάληξη του α’ κύκλου διαπραγματεύσεων – επαφών συνδικαλιστών και διοίκησης.

Βέβαια στον Οργανισμό το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης βρίσκεται σχεδόν στην αρχή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Πλην, όμως, εδραιώνεται στην πεποίθηση των ξένων πως η χρήση 2004 θα είναι μεν η χειρότερη για τα αποτελέσματα του Οργανισμού, θα αποτελεί, όμως, εφαλτήριο επιστροφής στην κερδοφορία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο σε ευθετότερο χρόνο για απορρόφηση της θυγατρικής.

Στη μετοχή της Εθνικής οι αγοραστές εμφανίζονται προς τα 27,98 ευρώ, αν και πιθανότατα θα διαμορφωθεί τιμή υψηλότερη από την ”κορυφή” των 28,04 ευρώ.

Ανοδικά κινείται βεβαίως και η Πειραιώς, για τη μετοχή της οποίας πλειοδοτούν οι ξένοι, η Alpha αντιδρά προς τα 27,20 ευρώ και η Eurobank προς τα 25,96 ευρώ.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο 2 προς 1, αν και μέχρι στιγμής το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο κυρίως σε μετοχές του FTSE-20 και σε λιγότερες του MID-40.

Στις ενδιαφέρουσες εξελίξεις των ημερών, τηρουμένων των αναλογιών, θα πρέπει να θεωρηθεί η αλλαγή φρουράς στη Fanco (δες σχετικό θέμα), με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την εταιρία και τον κλάδο ευρύτερα.

Για την επόμενη μία ώρα ζητούμενο είναι η συντήρηση της τάσης του FTSE-20, υψηλότερα των 1.702-1.705 μονάδων, καθώς σύμφωνα με την εκτίμηση τεχνητών αναλυτών αποτελεί σημαντικό σημείο αναφοράς για την υψηλή κεφαλαιοποίηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v