Ανεβάζουν τον πήχη οι ξένοι

Κόντρα στη διεθνή συγκυρία επιχειρεί να κινηθεί η Σοφοκλέους, χωρίς ωστόσο οι αγοραστές να βιάζονται να τοποθετηθούν σε συγκεκριμένες μετοχές – επιλογές τους. Νέες υψηλότερες τιμές - στόχοι για Πειραιώς - ΟΠΑΠ από ξένους οίκους. Στο επίκεντρο Alpha Bank και Εθνική.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συνεδρίαση έντονων συγκινήσεων και διακυμάνσεων θα είναι η σημερινή, με βάση τη μέχρι στιγμής αντιπαράθεση αισιόδοξων και απαισιόδοξων της αγοράς.

Τη στιγμή που οι ξένοι στοχοθετούν τις επόμενές τους κινήσεις, μέσω εκθέσεων και αναλύσεων για Πειραιώς και ΟΠΑΠ, διασταυρώνονται πωλητές και αγοραστές με επίκεντρο της μετοχή του ΟΤΕ, αλλά και Εθνικής, Cosmote, Alpha και Πειραιώς.

Χαμηλότερα κινούνται ΟΤΕ και Cosmote, ενώ κερδισμένοι εμφανίζονται οι Alpha, Eurobank και Εθνική.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τον FTSE-20 μόλις 6 τίτλων ενισχύεται η τιμή, ενώ η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 1,5.

Η εικόνα είναι ανάλογη και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, καθώς από το MID-40 κινούνται ανοδικά η Δέλτα Singular, Elbisco (με ελάχιστη εμπορευσιμότητα), Sex Form, Βιομηχανία Ζάχαρης, ΙΑΣΩ και Βωβός.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές σημείωναν πως από την αρχή της εβδομάδας και μέχρι στιγμής δεν βοηθά η διεθνής συγκυρία στο να αξιοποιηθούν καλύτερα οι θετικές ειδήσεις που προκύπτουν είτε σε οικονομικό είτε σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Οι ίδιοι, όμως, τίτλοι σημειώνουν ότι η υπάρχουσα πίεση σε συγκεκριμένες μετοχές ενδέχεται να διαμορφώσει ελκυστικότερη αποτίμηση για ορισμένες εταιρίες που φαίνεται να αποτελούν στόχο αγορών για λογαριασμό ξένων πελατών τους.

Για την επόμενη μία ώρα θα ήταν χρήσιμη η συντήρηση του FTSE-20 σε εύρος διακύμανσης (1.678-1.688 μονάδων) κάτι που πρακτικά σημαίνει πως για το Γ.Δ. υπάρχει περιθώριο μικρής υποχώρησης και πάλι προς τις 3.025 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v