Τα βλέμματα στις τράπεζες

Η αναβάθμιση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Πειραιώς στα 20 ευρώ από τη UBS επιβραβεύει την ιστορική αύξηση κερδών του ομίλου. Σήμερα η Alpha, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις, ανακοίνωσε αύξηση κερδών κατά 45%. Να περιμένουμε ανάλογη θετική έκπληξη από την Εθνική, τη στιγμή που λύνεται το θέμα της εθελουσίας στον ΟΤΕ και μοναδική επιφύλαξη παραμένει η αρνητική εικόνα των διεθνών αγορών;

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χθες ήταν η Πειραιώς, σήμερα η Alpha, αύριο έρχεται η σειρά της Εθνικής και ακολουθούν Eurobank και Εμπορική.

Στο τέλος αυτού του κύκλου ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων θα φανεί κατά πόσο ήταν και είναι δικαιολογημένη η εμμονή και επιμονή των ξένων στο ”στοίχημα” των ελληνικών τραπεζών.

Θα φανεί επίσης σύντομα γιατί οι ξένοι επενδύουν στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της ”γραμμής Βουρλούμη” στον ΟΤΕ.

Στο θέμα που αναφέρεται σχετικά για τη συμφωνία μεταξύ ΟΜΕ-ΟΤΕ και διοίκησης μπορεί ο επισκέπτης να καταλάβει γιατί προ ημερών η Alpha Finance έδινε τιμή-στόχο τα 16,8 ευρώ, με την προϋπόθεση ότι θα έκλεινε αυτό το θέμα.

Βεβαίως, ο συγκεκριμένος οίκος μπορεί να γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον στην αγορά τι συμβαίνει στα ενδότερα του Οργανισμού.

Παράλληλα, ο μεσοπρόθεσμος επενδυτής θα πρέπει να προσέξει ποιοι αγόραζαν χθες μετοχές του Οργανισμού από την ελάχιστη τιμή μέχρι και το κλείσιμο, οπότε και διαμορφώθηκε στα 14,42 ευρώ.

Με όλα όσα συμβαίνουν στην ελληνική αγορά, το μόνο που κρατά επιφυλακτικούς τους γνώστες αναλυτές είναι το διεθνές περιβάλλον, που επιβαρύνθηκε σημαντικά μετά τη χθεσινή ”γενναία” διόρθωση στη Ν. Υόρκη.

Με την προϋπόθεση πως το κλίμα σε Αμερική και Ευρώπη θα ισορροπήσει άμεσα, οι αισιόδοξοι της αγοράς έχουν κάθε λόγο να ενισχύουν μεσοπρόθεσμα τις θέσεις τους, με κύριο γνώμονα την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της χρήσης 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v