Επιταχύνει η Σοφοκλέους

Επιμένει ανοδικά και κόντρα στο ρεύμα των διεθνών αγορών η Σοφοκλέους, με τους ξένους να έχουν και πάλι τον πρώτο λόγο στη διαμορφούμενη ανοδική φορά. Μπαράζ θετικών εκθέσεων και ανοδικής αναθεώρησης των τιμών - στόχων. Νέο υψηλό στα 28,04 για την Εθνική.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η καταγραφή νέας υψηλής τιμής για τη μετοχή της Εθνικής στα 28,04 ευρώ πλέον, η υπεραντίδραση των Alpha Bank, οι συναλλαγές στην Πειραιώς, η επανεμφάνιση αγοραστών στον ΟΤΕ και η εξισορρόπηση της σχέσης ανοδικών – πτωτικών στο περίπου 1,2 προς 1 επιβεβαιώνουν τη δυναμική της αγοράς.

Με συναλλαγές περίπου 100 εκατ. ευρώ στις 13:45, θα λέγαμε πως περισσότερο επιβεβαιώνεται η ισχύς των ξένων, καθώς οι τελευταίοι εμφανίζονται αγοραστές σε τουλάχιστον έξι τίτλους του FTSE-20.

Δεν είναι τυχαίο, πως μετά την τελευταία διόρθωση εμφανίζονται από τα 22,28 ευρώ της ΔΕΗ, τα 14,3 του ΟΤΕ και τα 22,46 του ΟΠΑΠ.

Είναι επίσης προφανές πως οι ίδιοι παίχτες, κυρίως μέσω της Citigroup διατηρούν σταθερά μερίδια αγοράς της Σοφοκλέους επαναφέροντας σε ανοδική τροχιά συγκεκριμένες μετοχές.

Δεδομένου, όμως, ότι την τελευταία ώρα έχει αντιστραφεί υπέρ των ανοδικών η σχέση τους έναντι των πτωτικών παρουσιάζει ενδιαφέρον η διακύμανση ορισμένων τίτλων.

Ειδικότερα στην περίπτωση όπου αυτή σχετίζεται με αύξηση συναλλαγών – εμπορευσιμότητας το ”στοίχημα” παρουσιάζεται και βραχυπρόθεσμα ενδιαφέρον.

Στη μετοχή της Αστήρ Παλλάς, οι εντολές ”εμφανίζονται” προς τα 6,54 ευρώ, στην Εγνατία προς τα 3,36 ευρώ, τα ΕΧΑΕ προς τα 8,98 και ακολουθούν Εθνική Ακινήτων και Ασφαλιστική, ΙΑΣΩ και Ιατρικό Αθηνών, αλλά και ΟΛΠ, Ολυμπιακή Τεχνική.

Σαφώς θετικότερη είναι η εικόνα και στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, όπου περίπου 40 μετοχών από τον SC-80 η τιμή ενισχύεται σημαντικά.

Για μία ακόμη συνεδρίαση, ξεχωρίζει η σχεδόν επιθετική συμπεριφορά του Φουρλή προς τα 6,32 ευρώ, της ΑΕΓΕΚ προς τα 0,64 ευρώ, των Γραμμών Στρίντζη προς τα 1,14, της Αττικάτ 0,64 και ορισμένων ακόμη τίτλων υψηλότερου, όμως, ρίσκου.

Στην τελευταία κατηγορία, συμπεριλαμβάνεται βεβαίως και η μετοχή της Lannet, όπου καθημερινά οι συναλλαγές ξεπερνούν το 1-1,5 εκατ. τεμάχια, βραχυπρόθεσμοι και γνώστες του παρασκηνίου φέρεται να εναλλάσσονται ταχύτατα, τη στιγμή που φήμες πυροδοτούν την όλη κίνηση για επικείμενη συνεργασία με μεγάλο διεθνή οίκο του κλάδου.

Σημειώνεται βέβαια, πως σε αυτές τις ανάλογες περιπτώσεις ο βαθμός επικινδυνότητας είναι προφανώς πολύ υψηλότερος από άλλες μετοχές.

Το σημαντικό είναι πάντως πως η θετική διάθεση επανέρχεται και βραχυπρόθεσμα, με τη συνδρομή – επανεμφάνιση βεβαίως των ξένων παιχτών και όσων εκτιμούν πως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τραπεζικών ομίλων θα βαίνει προς διευθέτηση έστω και κατά περίπτωση το ασφαλιστικό τους πρόβλημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v