Ο Τύπος της Πέμπτης

Το ”αδιέξοδο” στο Ασφαλιστικό των τραπεζών, η παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Στ. Νέζη, το πρόγραμμα εθελουσίας του ΟΤΕ, τα καλύτερα του αναμενομένου μεγέθη της Alpha Bank είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζουν τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Το ”αδιέξοδο” στο Ασφαλιστικό των τραπεζών, η παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Στ. Νέζη, το πρόγραμμα εθελουσίας του ΟΤΕ, τα καλύτερα του αναμενομένου μεγέθη της Alpha Bank είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζουν τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Πέμπτης.

Βασικός Μέτοχος: Μείζον θέμα δημιουργείται στην κυβέρνηση από το ευρωπαϊκό ράπισμα κατά του Βασικού Μετόχου επισημαίνει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως ο υφυπουργός Οικονομίας Χρ. Φώλιας παραδέχτηκε ότι η Κομισιόν ζητεί αλλαγές στις βασικές διατάξεις.

Σοφοκλέους: Αγορά τριών ταχυτήτων προωθεί ο πρόεδρος του Χ.Α. Σπύρος Καπράλος αναφέρει η Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως ο κ. Καπράλος δήλωσε ότι η αγορά θέλει το ”ξεκαθάρισμα” των μετοχών.

Ασφαλιστικό: Για οριστικό ”ναυάγιο” στο Ασφαλιστικό κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που αναφέρει πως η ΟΤΟΕ απορρίπτει την πρόταση των τραπεζών.

Κόβουν προσωρινά (;) τις γέφυρες επικοινωνίας με τους τραπεζίτες οι συνδικαλιστές τονίζει το Κέρδος, που συμπληρώνει πως η ΟΤΟΕ απέρριψε χθες την κοινή πρόταση των τραπεζών.

ΟΤΕ: Κατ’ αρχήν συμφωνία στον ΟΤΕ σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που επισημαίνει πως ανοίγει νέος κύκλος συζητήσεων διοίκησης – συνδικαλιστών.

Στα 1,5 δισ. ευρώ θα ανέλθει το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του ΟΤΕ αναφέρει το Κέρδος, ενώ συμπληρώνει πως οι εργαζόμενοι του Οργανισμού ζητούν και την κυβερνητική δέσμευση.

Αποχωρούν άμεσα από τον Οργανισμό 1.000 εργαζόμενοι και προωθείται νομοθετική ρύθμιση για την εθελουσία έξοδο άλλων 5.000 υπαλλήλων, επισημαίνει η Ημερησία.

Για εξυγίανση του Οργανισμού με την αποχώρηση 6.000 ατόμων κάνει λόγο η Καθημερινή.

ΔΕΗ: Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Στέργιος Νέζης λόγω της κόντρας με τον Γιάννη Παλαιοκρασσά, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Στο παρασκήνιο της παραίτησης Νέζη αναφέρεται η Ημερησία, που κάνει λόγο για νέα ένταση στη ΔΕΗ, ενώ Τα Νέα κάνουν λόγο για ”στημένο αποκεφαλισμό”.

Το Βήμα αναφέρει πως ο πρόεδρος της ΔΕΗ οδήγησε σε παραίτηση τον διευθύνοντα σύμβουλο, ενώ παραθέτει και το ”έντονο παρασκήνιο” πίσω από την απομάκρυνση του κ. Νέζη.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ Γ. Παλαιοκρασσάς εξανάγκασε σε παραίτηση τον διευθύνοντα σύμβουλο –από το 2000– στέλνοντας 7-8 φακέλους στον εισαγγελέα, τονίζει η Ελευθεροτυπία.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Στ. Νέζη, για όσους γνώριζαν τα τεκταινόμενα, είχε δρομολογηθεί προ δεκαπενθημέρου αναφέρει η Καθημερινή, που συμπληρώνει πως τότε ο πρόεδρος της ΔΕΗ είχε επισκεφθεί τον πρωθυπουργό όχι για να επισημάνει για άλλη μια φορά την αδυναμία συνύπαρξής του με τον κ. Νέζη, αλλά για να του γνωστοποιήσει ότι προτίθεται να εισαγάγει στο Δ.Σ. αλλά και να ψηφίσει κάποιες εισηγήσεις του που έκρινε ότι δεν υπηρετούσαν τα συμφέροντα της εταιρίας. Παράλληλα, η Καθημερινή αναφέρει πως δύο ονόματα ακούγονται για τη διαδοχή του κ. Νέζη, του γεννικού γραμματέα Βιομηχανίας κ. Νίκου Στεφάνου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ κ. Ραφαήλ Μωυσή.

Alpha Bank: Στα κέρδη-”μαμούθ” που ανακοίνωσε η Alpha Bank για το 2004 αναφέρεται ο Τύπος της Πέμπτης.

Αποτελέσματα 2004: Στα ετήσια μεγέθη των Γερμανός, Ελληνικής Τεχνοδομικής και Tellas αναφέρονται τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v