Στις τράπεζες παραμένει το ”κουπί”

Υπεραποδίδουν οι τραπεζικές μετοχές, ενώ πιέζεται λόγω των διοικητικών εξελίξεων η μετοχή της ΔΕΗ. Ισορροπεί, τουλάχιστον στην αρχή της συνεδρίασης η αγορά, με την Εθνική να δίνει τον τόνο και επιμέρους τίτλους της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης να συνεχίζουν να προσελκύουν το ενδιαφέρον.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Πάνω Εθνική, Alpha και Πειραιώς, χαμηλότερα ΟΤΕ και με σημαντική πίεση η ΔΕΗ.

Ισορροπεί στην αρχή της συνεδρίασης, σε στενό εύρος και πέριξ των 3.055-3.065 μονάδων ο Γ.Δ., με τις συναλλαγές να εμφανίζονται ιδιαίτερα ενισχυμένες στην Alpah Bank, στον OTE, στις ΔΕΗ και Cosmote, ενώ ικανοποιητικά διαμορφώνεται η σχέση ανοδικών – πτωτικών.

Στη μετοχή της Εθνικής οι αγοραστές εμφανίζονταν μέχρι τα 27,88 ευρώ, στα 27,06 της Alpha και στα 15,28 ευρώ της Πειραιώς, ενώ στη ΔΕΗ, όπου δικαιολογημένα οι διοικητικές εξελίξεις προκαλούν ρευστοποιήσεις, οι πωλητές εμφανίζονται προς τα 22,46 ευρώ (-2,46%).

Στην περίπτωση της ΔΕΗ εύλογα δημιουργείται βραχυπρόθεσμη πίεση μέχρις ότου ξεκαθαρίσει η εικόνα και ξεκαθαριστούν οι προθέσεις της ενδυναμωμένης διοίκησης.

Σε κάθε περίπτωση αυτό θα πρέπει να συμβεί το ταχύτερο δυνατόν, καθώς οι πιέσεις στη μετοχή, ειδικά στην αρχή της συνεδρίασης, ήταν σημαντικές.

Στην αρχή εμφανίστηκε ισχυρότερη τάση με αύξηση συναλλαγών στο Ιατρικό Αθηνών, στα ΕΧΑΕ, στη Cyclon και ορισμένους ακόμη τίτλους.

Αναμφίβολα, η συνέχεια προμηνύεται ενδιαφέρουσα, με τις τράπεζες να δίνουν θετικά τον τόνο και τη ΔΕΗ να επηρεάζει αρνητικά την τάση του FTSE-20.

ΥΓ.: Για τον καλό φίλο επισκέπτη-αναγνώστη θα σημειώσουμε πως τη μετοχή των Folli Follie την αναφέρουμε από 1ης Δεκεμβρίου στον πίνακα τίτλων του FTSE-20, για δε τη Sex Form –καλώς ή κακώς – ουδεμία αναφορά γίνεται -εκ πεποιθήσεως- τους τελευταίους μήνες.

Ευχαριστούμε πάντως όσους επισκέπτες–αναγνώστες παρακολουθούν, κρίνουν θετικά και αρνητικά και συμμετέχουν, αν μη τι άλλο, στην προσπάθεια, που -πιστέψτε μας– καταβάλλεται με τις λιγότερες δυνατόν ”δεσμεύσεις” από όλους μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v