Με τα ”βαριά” πάνω από τις 3.100 μονάδες

Θετική στην αρχή της η συνεδρίαση, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε δεικτοβαρείς μετοχές, αλλά και σε τίτλους – σηματωρούς του βραχυπρόθεσμου ”παιχνιδιού”. Επίμονοι οι αγοραστές σε Alpha, Εθνική και ΟΤΕ, ενώ επιβεβαιώνεται η ανοδική φορά του FTSE-20 με βάση στήριξης τις 1.705 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με το... δεξί ξεκινά η αγορά, καθώς το ενδιαφέρον επενδυτικό, είτε κερδοσκοπικό επικεντρώνεται σε μετοχές – σηματωρούς.

Από τη μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς ξεχωρίζει η υπεραπόδοση της Alpha Bank, με αγοραστές προς τα 28,30 ευρώ (2,2%), Εθνικής με αγοραστές προς τα 28,54 ευρώ (1,3%), Eurobank (1,1%), ΟΤΕ (1,51%), ωθώντας υψηλότερα τον FTSE-20.

Σε αυτήν τη φάση φαίνεται πως για τον FTSE-20 διαμορφώνεται βάσει στήριξης στις 1.705 μονάδες.

Εύλογα, σημαντικό βάρος του βραχυπρόθεσμου ”παιχνιδιού” λόγω των τελευταίων εξελίξεων επικεντρώνεται στη μετοχή της Lannet, με άμεση ανίχνευση και άλλων τίτλων του ομίλου Κλωνατέξ.

Τεχνικά, η εικόνα της αγοράς, τα πρώτα 35 λεπτά, παραπέμπει σε συντήρηση του Γ.Δ. εντός εύρους διακύμανσης με υψηλή τιμή τις 3.125 μονάδες, στόχος που σε επόμενη φάση μπορεί να προσεγγιστεί.

Από τις μετοχές που κινούνται ανοδικά, μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν οι Σφακιανάκης, Μarfin, Αθηνά, ΑΝΕΚ, όπου κυοφορούνται διοικητικές εξελίξεις, Ελγέκα, Βωβός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v