Καλύτερα λεπτός και πλούσιος, παρά χοντρός και...

Πετάξτε τις δίαιτες. Χάστε τα περιττά κιλά αξιοποιώντας τη χρηματιστηριακή σας εμπειρία. Ή μάθετε περισσότερα πράγματα για το χρηματιστήριο, αφού δοκιμάσετε πρώτα τις αντοχές σας στη δίαιτα. Είναι εκπληκτικές οι ομοιότητες μεταξύ κιλών και μονάδων των χρηματιστηριακών δεικτών. Τελικά, πρέπει να γίνει κανείς χοντρός για να εκτιμήσει το δικαίωμά του να παραμείνει στο μέλλον αδύνατος!

Καλύτερα λεπτός και πλούσιος, παρά χοντρός και...
Πετάξτε τις δίαιτες. Χάστε τα περιττά κιλά αξιοποιώντας τη χρηματιστηριακή σας εμπειρία. Ή μάθετε περισσότερα πράγματα για το χρηματιστήριο, αφού δοκιμάσετε πρώτα τις αντοχές σας στη δίαιτα.

Είναι εκπληκτικές οι ομοιότητες μεταξύ κιλών και μονάδων των χρηματιστηριακών δεικτών. Τελικά, πρέπει να γίνει κανείς χοντρός για να εκτιμήσει το δικαίωμά του να παραμείνει στο μέλλον αδύνατος!

Τα κιλά έχουν τη φυσική ροπή να αυξάνονται. Οι χρηματιστηριακοί δείκτες να μειώνονται. Αν αφήσει κανείς στη μοίρα του το σώμα του, το πιο πιθανό είναι ότι πολύ σύντομα θα κληθεί να αλλάξει καρέκλες στο σπίτι του.

Ομοίως, αφήνοντας τις μετοχές στη μοίρα τους, αυτές έχουν μία φυσική ροπή να προσεγγίσουν το απόλυτο μηδέν. Κιλά και μονάδες χρηματιστηριακών δεικτών έχουν μία σχέση αντιστρόφως ανάλογη.

Ο λεπτός και υγιής άνθρωπος μπορεί έτσι να παρομοιαστεί με μία πλούσια και ευημερούσα επιχείρηση. Ή αλλιώς; Καλύτερα λεπτός και πλούσιος, παρά φτωχός και χοντρός.

Όσοι από εμάς είναι χοντροί και έχουν κατά καιρούς μπλέξει στα γρανάζια της δίαιτας, θα έχουν σίγουρα εκπλαγεί από τις ομοιότητες που παρουσιάζουν τα επίπεδα στήριξης και στις δύο περιπτώσεις.

Ας πούμε ότι παλεύετε να πέσετε κάτω από τα 100 κιλά, τα οποία -όλως συμπτωματικώς- ήταν το προηγούμενο ”υψηλό”, πριν αυτό διασπαστεί και κινδυνεύσουν τα ελατήρια της ζυγαριάς σας.

Δοκιμάζετε να το σπάσετε με την πρώτη και αποτυχαίνετε. Έπειτα από λίγο δοκιμάζετε και πάλι. Αν τα καταφέρετε θα οδηγηθείτε σ’ ένα νέο επίπεδο τιμών, το οποίο και πάλι -όλως συμπτωματικώς- ήταν το προηγούμενο επίπεδο αντίστασης, πριν αυτό διασπαστεί ανοδικά και οδηγηθείτε σε εκείνο των 100 κιλών.

Αν αποτύχετε, τότε θα απομακρυνθείτε (ανοδικά αυτή τη φορά) περισσότερο από τη ζώνη των 100 κιλών, ώσπου να αποφασίσετε να κινηθείτε για τρίτη φορά. Αυτή τη φορά πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά.

Αν τα καταφέρετε, έχει καλώς. Αν όχι, έχετε κάνει τριπλό πάτο και αντίο δίαιτα. Το παίρνετε απόφαση ότι δεν πρόκειται να απαλλαγείτε από τα περιττά σας κιλά και ρίχνεστε με τα μούτρα στις καρμπονάρες και τα γλυκά. Μέχρι σημείου υπερβολής...

Ας πάρουμε τώρα τις μετοχές. Ο Γενικός Δείκτης προσπαθεί να διασπάσει ανοδικά το επίπεδο των 3.500 μονάδων (θεωρητικά μιλάμε πάντοτε).

Δοκιμάζει μία, δεν τα καταφέρνει. Δοκιμάζει δεύτερη, τίποτα. Αν δεν μπορέσει να το διασπάσει ανοδικά και την τρίτη φορά, τότε έρχεται η άνευ όρων παράδοση...

Με αυτά τα δεδομένα, ίσως αποδειχτεί πολυτιμότερος σύμβουλος στη δίαιτά σας ένας τεχνικός αναλυτής…

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v