ΑΧΕ: Ηπιες κινήσεις αποκόμισης κερδών

Τη συνέχιση των κινήσεων αποκόμισης κερδών, με ηπιότερους όμως τόνους, προβλέπουν για σήμερα οι χρηματιστηριακές, οι οποίες όμως επισημαίνουν πως πρόκειται για μια πρόσκαιρη κίνηση, η οποία δεν αναμένεται να επηρεάσει τη βραχυπρόθεσμη θετική εικόνα της αγοράς.

ΑΧΕ: Ηπιες κινήσεις αποκόμισης κερδών
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η Εθνική ΑΧΕ εκτιμά πως η ”διόρθωση” που παρουσίασε η ελληνική αγορά οφείλεται καθαρά στο πλαίσιο κινήσεων αποκόμισης κερδών και όχι σε αλλαγή της βραχυπρόθεσμης θετικής εικόνας της αγοράς.

Το ενδεχόμενο ήπιων τάσεων αποκόμισης κερδών επισημαίνει για σήμερα η Marfin Analysis και παράλληλα σημειώνει πως ενδέχεται να παρουσιαστούν επιλεκτικές αγορές σε μετοχές της υψηλής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Για τάσεις αποκόμισης κερδών κάνει λόγο και Σίγμα Securities, με χαμηλότερους ρυθμούς όμως, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως νέες ”ευκαιρίες” ενδέχεται να παρουσιαστούν και πάλι.

Σε φάση διόρθωσης είναι η ελληνική αγορά τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, με τους επενδυτές να παίρνουν πίσω μερικά από τα προσφάτως αποκτηθέντα ”ισχυρά” κέρδη, αναφέρει η Εγνατία Finance, που συμπληρώνει πως δεν αποκλείεται να συνεχιστούν οι τάσεις αποκόμισης κερδών, με ηπιότερους όμως τόνους.

Χαμηλότερα εκτιμά η Proton Securities πως θα ανοίξουν σήμερα οι αγορές, επηρεασμένες και από τις ανακοινώσεις του προέδρου της Fed Αλ. Γκρίνσπαν για σημαντικές κινήσεις με στόχο τη μείωση του ελλείμματος.

Επίσης, η Proton Securities αναφέρει πως και η ελληνική αγορά παρουσιάζεται ”αδύναμη”, καθώς εκτιμά πως η ανακοίνωση της Αγροτικής Τράπεζας για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου υποδηλώνει πως δεν είναι εφικτή η ενιαία επίλυση στο Ασφαλιστικό.

Τι έγινε χθες: Χαμηλότερα έκλεισε, για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης, με πωλήσεις σε όλο το ταμπλό, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως η αγορά φαίνεται πως διορθώνει την εντυπωσιακή ανοδική κίνηση στην οποία επιδόθηκε σε συνέχεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v