Ο Τύπος της Πέμπτης

Οι κινήσεις της κυβέρνησης σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις, τα νέα πρόστιμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εμπλοκή στο πρόγραμμα εθελουσίας του ΟΤΕ, η αύξηση μετοχικού της Αγροτικής Τράπεζας, αλλά και η αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών του ομίλου Αλλαμανή είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Οι κινήσεις της κυβέρνησης στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων, οι αντιδράσεις του ΣΕΒ για τις επενδύσεις, τα νέα πρόστιμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εμπλοκή στο πρόγραμμα εθελουσίας του ΟΤΕ, η αύξηση μετοχικού της Αγροτικής Τράπεζας, αλλά και η αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών του ομίλου Αλλαμανή είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Δούκας: Πλήρη κάλυψη στον υφυπουργό Οικονομίας Πέτρο Δούκα προσέφερε και χθες η κυβέρνηση, παρά τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η υπόθεση ΛΑΦΚΑ, αναφέρει η Καθημερινή.

Αποκρατικοποιήσεις: Σχέδιο ”απογαλακτισμού” σημαντικών κλάδων της οικονομικής δραστηριότητας από το Δημόσιο εξετάζει το υπουργείο Οικονομίας, με στόχο την ταχύτερη και οικονομικότερη υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων, τονίζει το Κέρδος.

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ζοφερό το κλίμα στη χρηματιστηριακή αγορά, η οποία χθες υποχώρησε κατά 1,5% υπό την πίεση αφενός ρευστοποιήσεων ξένων θεσμικών στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και αφετέρου έντονης φημολογίας για μετοχές που βρίσκονται υπό την απειλή αναστολής ή επιτήρησης, αλλά και προβλημάτων σε χρηματιστηριακές εταιρίες, επισημαίνει Το Βήμα.

ΣΕΒ: ”Κάνετε ένα βήμα εμπρός και δυο πίσω” είπαν χθες στην κυβέρνηση οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου σχολιάζοντας την οικονομική πολιτική στο Εθνικό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας, σημειώνει Το Βήμα, που προσθέτει ότι ιδιαίτερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Οδ. Κυριακόπουλος άσκησε δριμεία κριτική για την εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομίας, με την οποία καταργείται η τήρηση του αφορολογήτου αποθεματικού για επιχειρηματικές επενδύσεις στη χρήση του 2004.

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για την κατάργηση του αφορολόγητου αποθεματικού για τις επενδύσεις εξαπέλυσαν χθες οι πρόεδροι του ΣΕΒ και της ΓΣΕΒΕΕ, παρουσία του Δ. Σιούφα, αναφέρει η Ημερησία.

Ανάπτυξη: Οι εμπορικές επιχειρήσεις εντάσσονται για πρώτη φορά στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα ΕΠΑΝ με συνολικό προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Ναυτιλία: Υπέρ της δρομολόγησης στην ακτοπλοΐα του πρώτου επιβατηγού πλοίου με ξένη σημαία, αλλά υπό τη διαχείριση της ελληνικής εταιρίας Aegean Speed Lines, γνωμοδότησε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών προκειμένου να ενισχυθεί η γραμμή Πειραιάς – Δυτικές Κυκλάδες, που σήμερα δεν καλύπτεται επαρκώς, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Τρόφιμα: Ο κλάδος τροφίμων – ποτών έχει μπει τα τελευταία χρόνια σε φάση εκσυγχρονισμού και αναδιάρθρωσης αναφέρει το Κέρδος.

Εμφιετζόγλου: Ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση κρίθηκε ο πρόεδρος της Μηχανικής Πρ. Εμφιετζόγλου αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως παράλληλα δικαιώθηκε η ΑΕΓΕΚ που είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

ΟΤΕ: Την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στον ΟΤΕ έθεσε ως όρο ο υπουργός οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, προκειμένου να δοθεί η ”ευλογία” της κυβέρνησης στην εθελουσία έξοδο των 6.000 εργαζομένων του Οργανισμού επισημαίνει το Κέρδος.

Αγροτική Τράπεζα: Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 1,25 δισ. ευρώ θα προχωρήσει η Αγροτική Τράπεζα, με το Δημόσιο να συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια εξυγίανσής της, επισημαίνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Αλλαμανής: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον όμιλο Αλλαμανή επισημαίνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία οι μετοχές του ομίλου τέθηκαν σε αναστολή, ενώ συμπληρώνει πως η Αγροτική Τράπεζα προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για χρέη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v