Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισορρόπησε η Σοφοκλέους (update)

Η αφομοίωση των πιέσεων προς το κλείσιμο σε συνδυασμό με την ενίσχυση της περιφέρειας χαρακτήρισε τη σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, μετά από δύο συνεχόμενες και έντονα πτωτικές συνεδριάσεις. Με κέρδη 1,5% η μικρή κεφαλαιοποίηση υπεραπέδωσε του Γενικού Δείκτη (0,10%), ο οποίος στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας κινιόταν σε αρνητικό μοτίβο.

του Α. Αναγνωστόπουλου



Προσπάθεια αποκατάστασης της συγκρατημένα αισιόδοξης (τεχνικά) εικόνας και σχετική μόχλευση σε ορισμένους τίτλους θεωρητικά ”καλών” εταιρειών στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το σχετικά καλό κλίμα δεν προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν και ορισμένοι αποδεδειγμένα ”προβληματικοί”.

Και όλα αυτά εν μέσω μάλλον ουδέτερου διεθνούς κλίματος και υπό τον φόβο της συνεχιζόμενης αύξησης στις τιμές του πετρελαίου.

Οι εκτιμήσεις των περισσότερων αναλυτών συγκλίνουν στο ότι δεν διαφαίνονται περιθώρια σημαντικής υποχώρησης, ενώ οι πιο αισιόδοξοι επανέρχονται και πάλι στην άποψη πως επέρχονται επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές ”υγιών” εταιρειών που ανήκουν στην μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

Τεχνικά θα χρειαστούν τουλάχιστον ακόμα δύο συνεδριάσεις, προκειμένου να αποδειχτεί αν δεν έχει διαταραχτεί η βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση, καθώς η σημερινή καλύτερη εικόνα συνοδεύτηκε από σημαντική μείωση του τζίρου.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης η θετική έκπληξη ήλθε από τον ΟΤΕ, αξιοσημείωτα κέρδη για τον Τιτάνα, θετικό πρόσημο για ΔΕΗ, Ελ. Πετρέλαια, ΚΑΕ, ΟΠΑΠ, Εθνική, Eurobank και αμετάβλητοι οι ΗΥΑΤΤ, Ιντρακόμ, Folli Follie.

Αντίθετα με απώλειες οι Alpha Bank, Motor oil, Cosmote (εξαιρετικά άσχημη διαγραμματική απεικόνιση), Ελ. Τεχνοδομική και αρνητική μεταβολή για Βιοχάλκο, Γερμανό, Πειραιώς, Εμπορική, Coca-Cola.

Ο Γενικός Δείκτης με σαφή δείγματα νευρικότητας και συνεχείς εναλλαγές προσήμου, κινήθηκε μεταξύ 3090,55 και 3051,35 μονάδων για να κλείσει στις 3074,71 με κέρδη 0,10%, ενώ ο τζίρος περιορίστηκε στα 167,5 εκ. από τα οποία τα 7,4 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Θετική η τελική εικόνα, με 213 ανοδικές μετοχές έναντι 83 πτωτικών και για 20 τίτλους τα κέρδη κυμάνθηκαν από 7-20%.

Από τα επιμέρους και αν συνεχιστεί το ουδέτερο ή θετικό κλίμα, πιθανότατα χρήζουν προσοχής οι Βάρδας, Κλουκίνας, Ευρωσύμβουλοι, Σφακιανάκης, Βογιατζόγλου, Μπενρουμπή, Δέλτα Project, Rainbow, Eurodrip, Sato.

Σε ό,τι αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν ένα πακέτο 54.600 τεμαχίων της Alpha Bank στα 28,10 ευρώ, ένα πακέτο 500.000 τεμαχίων της Τράπεζα Κύπρου στην τιμή των 3,20 ευρώ, ένα πακέτο 54.600 της Cosmote στα 13,66 ευρώ και ένα πακέτο 46.044 τεμαχίων της Εθνικής Τράπεζας στα 27,66 ευρώ.

Επιπροσθέτως, πραγματοποιήθηκαν ένα πακέτο 25.000 τεμαχίων της Τιτάν στην τιμή των 27,08 ευρώ, ένα πακέτο 235.890 τεμαχίων της Ευρωσυμμετοχές Κεφαλαίου στα 2,31 ευρώ και δύο πακέτα του ΟΠΑΠ (15.260 και 27.288 τεμαχίων έκαστο) στην τιμή των 24,02 και 23,60 ευρώ αντιστοίχως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v