Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική:Υψηλότερη τιμή από Proton - Εγνατία (upd)

Στα 33 ευρώ, από τα 30,1 ευρώ πρίν αύξησε η Proton Securities την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, ενώ την ίδια στιγμή σε αύξηση της τιμής-στόχου στα 32,60 ευρώ, από τα 28,80 ευρώ, προχώρησε και η Εγνατία Finance.

Εθνική:Υψηλότερη τιμή από Proton - Εγνατία (upd)
Υψηλότερα έθεσαν τον πήχη για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας οι Proton Securities και Εγνατία Finance.

Συγκεκριμένα, η Proton Securities σε ανάλυσή της με ημερομηνία 3 Μαρτίου ανεβάζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Τράπεζας στα 33 ευρώ, από τα 30,1 ευρώ πριν, διατηρώντας τη σύσταση ”outperform”.

Η Proton Securities εξηγεί πως σε συνέχεια του business plan που ανακοίνωσε η Τράπεζα, προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της όσον αφορά τα έσοδα, αλλά και τα κέρδη.

Ειδικότερα, η Proton Securities προβλέπει έσοδα ύψους 2,2 δισ. ευρώ, 2,38 δισ. ευρώ και 2,6 δισ. ευρώ την ερχόμενη τριετία, ενώ εκτιμά πως τα καθαρά κέρδη του 2007 θα φτάσει στα 805 εκατ. ευρώ, υποδηλώνοντας πως η μετοχή διαπραγματεύεται 11,5 φορές τα κέρδη της.

Εξάλλου, στα 32,60 ευρώ, από τα 28,80 ευρώ, αύξησε η Εγνατία Finance την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας σε ανάλυσή της με ημερομηνία 3 Μαρτίου και τίτλο ”Ισχυρές επιδόσεις στο 2004, τα καλύτερα έρχονται”, όπου παράλληλα αναβάθμισε τη σύσταση σε ”buy”.

Η Εγνατία Finance σημειώνει πως προχώρησε σε αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα μεγέθη της τράπεζας, ενώ συγχρόνως αναφέρει πως η νέα τιμή-στόχος για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 17,2%, γεγονός που την οδήγησε σε αναβάθμιση της σύστασης.

Σχετικά με το τριετές business plan που ανακοίνωσε ο όμιλος της Εθνικής, η Εγνατία Finance αναφέρει πως είναι ”υποσχόμενο”, καθώς εμπεριέχει ”συντηρητικούς” χρηματοοικονομικούς στόχους και βελτίωση των επιδόσεων της τράπεζας.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε χθες (2 Μαρτίου 2005) στα 27,80 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v