Ο Τύπος της Παρασκευής

Στη φορολογική πολιτική, στις αποφάσεις του Δ.Σ. του Χ.Α. για μια αναστολή και έξι επιτηρήσεις, στο Ασφαλιστικό των τραπεζών, αλλά και στον κλάδο των κατασκευών αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Στη φορολογική πολιτική, στις αποφάσεις του Δ.Σ. του Χ.Α. για μια αναστολή και έξι επιτηρήσεις, στο Ασφαλιστικό των τραπεζών, αλλά και στον κλάδο των κατασκευών αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Παρασκευής.

Φορολογία: Η φορολογική πολιτική βρίσκεται στην υπηρεσία των κυβερνητικών εκλογικών αναγκών επισημαίνει η Καθημερινή, που συμπληρώνει πως το συγκεκριμένο συμπέρασμα προκύπτει από τα στοιχεία για τη φορολογική πολιτική που εφαρμόστηκε την τετραετία 2000-2004.

Εμπορικό Έλλειμμα: Για έκρηξη του εμπορικού ελλείμματος στο 2004 κάνει λόγο Το Βήμα, που αναφέρει πως ξεπέρασε τα 28 δισ. ευρώ.

Αναπτυξιακός Νόμος: Η ερχόμενη εβδομάδα θα δείξει την απήχηση των αναπτυξιακών κινήτρων στους υποψήφιους επενδυτές, καθώς μπαίνει σε πλήρη εφαρμογή ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, σημειώνει το Κέρδος.

Χαμηλές επιδοτήσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις φτωχών νομών και αυξημένες στις ”πλούσιες” περιοχές εντοπίζει ως παράδοξα του νέου Αναπτυξιακού Νόμου η Ημερησία.

Σοφοκλέους: Την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Ιντεάλ αποφάσισε χθες το διοικητικό συμβούλιο του Χ.Α., καθώς και την ένταξη στην κατηγορία ”υπό επιτήρηση” των μετοχών των εταιριών Fanco, Κορ-Φιλ, Εικόνα Ήχος, Elephant, ETMA, Χαλυβδοφύλλων, αναφέρει η Καθημερινή.

Ασφαλιστικό Τραπεζών: Αρχίζει και πάλι ο διάλογος για το Ασφαλιστικό αναφέρει Το Βήμα, που σημειώνει πως έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση για τις 10 Μαρτίου μεταξύ εκπροσώπων των τραπεζών και της ΟΤΟΕ.

Κατασκευές: Για ορατότητα μηδέν στον κλάδο των κατασκευών κάνει λόγο η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που επισημαίνει πως είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 30 χρόνια που ο κλάδος διανύει μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, ενώ συμπληρώνει πως τους τελευταίους οκτώ μήνες έχουν γίνει 40.000 απολύσεις στον κλάδο.

Εταιρίες Επενδύσεων: Δυσκολεύονται να ακολουθήσουν τις τάσεις της αγοράς οι Εταιρίες Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, ενώ συνεχίζονται οι εκροές στα Αμοιβαία Κεφάλαια, τονίζει Το Βήμα.

Ωράριο: Παράθυρο για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου και την ουσιαστική κατάργηση της αργίας της Κυριακής ανοίγει η κυβέρνηση, αλλά αναθέτει τις σχετικές ρυθμίσεις στις νομαρχίες φοβούμενη τις αντιδράσεις, επισημαίνει η Ημερησία.

ΟΤΕ: Σκηνές απείρου κάλλους έζησαν όσοι συμμετείχαν σε χθεσινή ακρόαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων όπου εξετάστηκε η προσφυγή των εταιριών Teledome, Vivodi και Forthnet κατά του ΟΤΕ για τον νέο κανονισμό προεπιλογής, αναφέρει η Καθημερινή.

Στην πώληση του 10% του ΟΤΕ, που αντιστοιχεί στο ομολογιακό δάνειο που λήγει τον προσεχή Ιούλιο, θα προχωρήσει η κυβέρνηση σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

ΟΠΑΠ: Θολές παραμένουν οι προθέσεις της κυβέρνησης για τη νέα μετοχοποίηση του ΟΠΑΠ αναφέρει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως ο υφυπουργός Οικονομίας Π. Δούκας δήλωσε ότι ”η κυβέρνηση γνωρίζει και θα συνεκτιμήσει τις επιπλοκές που θα έχε τυχόν μείωση της μετοχικής συμμετοχής του Δημοσίου κάτω από το 51% στον ΟΠΑΠ”.

Eurobank: Ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία έκδοσης υβριδικού κεφαλαίου, ύψους 200 εκατ. ευρώ, από την EFG Hellas Funding Limited, θυγατρική της EFG Eurobank Ergasias, αναφέρει η Καθημερινή.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Επιταχύνονται οι ενέργειες για την αναδιάρθρωση και τον εκσυγχρονισμό του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μετά την υπογραφή συμφωνίας με το σύλλογο των εργαζομένων για την υιοθέτηση του νέου κανονισμού εργασίας, επισημαίνει η Καθημερινή.

Η εφημερίδα Χρηματιστήριο συμπληρώνει πως το 20%-30% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα εισαχθεί στο Χ.Α. με τιμή 10-11 ευρώ και αποτίμηση 1,5-1,6 δισ. ευρώ.

Θεμελιοδομή: Αντιδρά για την επιτήρηση η διοίκηση της Θεμελιοδομής, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Νίκος Οικονόμου, μιλώντας στο Κέρδος, χαρακτηρίζει ”άστοχη” την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Χ.Α.

Εθνική Ασφαλιστική: Προς αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κινείται η Εθνική Ασφαλιστική σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που σημειώνει πως η ασφαλιστική επιδιώκει την άντληση 130 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v