Πόσο δίκιο είχε ο Μητσοτάκης...

Πόσο κάνει μηδέν συν μηδέν; Όταν ο επίτιμος (πάντοτε πρωτοπόρος) είχε σπεύσει να δώσει το γινόμενο οκτώ, τον λοιδορήσαμε! Όπως είχαμε κάνει (οι αθεόφοβοι) κι όταν έκανε τις γνωστές δηλώσεις για τις βραχονησίδες και τα Σκόπια. Νεότερες έρευνες έρχονται να δικαιώσουν τον κ. Μητσοτάκη. Μηδέν συν μηδέν μπορεί να μας δίνει οποιονδήποτε αριθμό. Από το συν άπειρο ως το πλην άπειρο!

Πόσο δίκιο είχε ο Μητσοτάκης...
Πόσο κάνει μηδέν συν μηδέν; Όταν ο επίτιμος (πάντοτε πρωτοπόρος) είχε σπεύσει να δώσει το γινόμενο οκτώ, τον λοιδορήσαμε! Όπως είχαμε κάνει (οι αθεόφοβοι) κι όταν έκανε τις γνωστές δηλώσεις για τις βραχονησίδες και τα Σκόπια.

Νεότερες έρευνες έρχονται να δικαιώσουν τον κ. Μητσοτάκη και να αποδείξουν ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν μπροστά από την εποχή του. Μηδέν συν μηδέν μπορεί να μας δίνει οποιονδήποτε αριθμό. Από το συν άπειρο ως το πλην άπειρο!

Ας πάρουμε για παράδειγμα τις σημερινές αποδόσεις του Ταμιευτηρίου. Μιλάμε για μηδέν εις το πηλίκο. Είναι όμως μηδέν ή πρόκειται για οφθαλμαπάτη;

Ας πούμε ότι έχετε τα χρήματά σας στο Ταμιευτήριο και βλέπετε τις μετοχές την ίδια ώρα να απογειώνονται. Τότε σας έρχεται να κτυπήσετε το κεφάλι σας στον τοίχο, αφού τα κεφάλαιά σας μοιάζουν στα μάτια σας σαν να έχουν μικρύνει απελπιστικά.

Αν όμως εσείς έχετε τα χρήματά σας στο Ταμιευτήριο και οι τιμές των μετοχών καταρρέουν, τότε νιώθετε άρχοντας. Κερδίζετε αυτό το... μηδέν τοις εκατό, την ίδια ώρα που οι άλλοι καταγράφουν μεγάλες απώλειες.

Οπότε; Είναι θέμα έμπνευσης! Φίλτατος επενδυτής μάς δήλωσε ότι εδώ και λίγες μέρες απολαμβάνει τη ζεστασιά του 0%. Μηδέν τοις εκατό(;), τον ρωτήσαμε. ”Μηδέν. Ξέρετε πόσο καλύτερο είναι το μηδέν από το μείον ογδόντα”;

Έτερος φίλος συνεχίζει απτόητος να κυνηγά το κέρδος. Από μετοχή σε μετοχή, όπως η μέλισσα από λουλούδι σε λουλούδι. Όχι ότι δεν αναγνωρίζει την υπερβολή, αλλά διότι πιστεύει ότι οι ξένοι επενδυτές θα οδηγήσουν την αγορά ακόμη υψηλότερα.

Όπως και να το κάνουμε, η κερδοσκοπία είναι γλυκιά η άτιμη. Γιατί να το κρύψουμε, άλλωστε;

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v