Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζητούμενο η διάχυση προς τα ”μεσαία”

Η σταθεροποίηση του FTSE-20 υψηλότερα των 1.715 μονάδων φέρνει και πάλι ”δειλά” χαμόγελα στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση. Απαραίτητη η μεταφορά ρευστότητας και προς αυτή την κατηγορία, προκειμένου να διαφυλαχθεί η ανοδική τάση. Στο 1,5 προς 1 η σχέση ανοδικών προς πτωτικές μετοχές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η θετική διακύμανση του FTSE-20, λόγω τραπεζών, συμβάλλει στην ομαλότερη ”λειτουργία” του υπόλοιπου της αγοράς.

Με τη σχέση ανοδικών – πτωτικών να διαμορφώνεται στο περίπου 1,5 προς 1 και με συναλλαγές στο επίπεδο των τελευταίων συνεδριάσεων, η συνεδρίαση παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Θα σταθούμε σήμερα περισσότερο στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, καθώς θεωρούμε απαραίτητη προϋπόθεση για τη συντήρηση της ανοδικής τάσης τη διάχυση ρευστότητας προς μετοχές εταιριών αυτής της κατηγορίας.

Μέχρι στιγμής διαμορφώνεται ανοδική φορά για τη μετοχή των Chipita (προς τα 2,66 ευρώ), Εθνική Ακινήτων (προς τα 4,4 ευρώ), Μαΐλλης (προς τα 4,44 ευρώ) και των Ελγέκα (προς τα 2,48 ευρώ), Κυριακίδης (στα 2,40 ευρώ), Lykos.

Ανοδικά συνεχίζουν μετοχές των εταιριών Rainbow στα 7,70 ευρώ πλέον, Μultirama, Βογιατζόγλου στα 2,92 ευρώ, ενώ με βάση τις συναλλαγές από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν οι Kego (με μερισματική απόδοση 6%), ΚΛΜ, Eurodrip, ΓΕΚ και ορισμένες ακόμη.

Με την προϋπόθεση που είχε τεθεί εξαρχής, πως ο FTSE-20 θα σταθεροποιείται υψηλότερα των 1.715 μονάδων, θα πρέπει να αναμένεται σταδιακά περαιτέρω βελτίωση του κλίματος, και βεβαίως της τάσης στη μεσαία - χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Με βάση τα αποτελέσματα χρήσης 2004, υπάρχουν, ευτυχώς, πέραν των γνωστών επιλογών των ξένων, και ορισμένες επενδυτικές ευκαιρίες στα χαμηλότερα της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v