Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Θετικό κλείσιμο σε συνεδρίαση "ασανσέρ"

Συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας με "αίσιο" τέλος, παρά την αδυναμία των τραπεζών. Μικτή εικόνα στους μη τραπεζικούς τίτλους. Κέρδη για Coca Cola, χαμηλότερα η Κύπρου. Συνέχισαν ανοδικά Jumbo, Folli Follie, ΜΟΗ.

Συνεδρίαση για γερά στομάχια η σημερινή, καθώς ο Πρόεδρος της ΕΚΤ δεν πρόσθεσε περισσότερο φως στις Αγορές και η νευρικότητα ήταν έντονη εντός και εκτός των τειχών.

Βέβαια σε αντίθεση με το εξωτερικό που έδειξαν να υπερισχύουν οι αγοραστές, μετά και τα νέα από το μέτωπο της εργασίας στις ΗΠΑ, στο Ελληνικό Χρηματιστήριο η σχετική επιστροφή της επιφυλακτικότητας, οι κινήσεις κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων κερδών η επιστροφή της αδύναμης εικόνας στο Τραπεζικό ταμπλώ και το σημαντικό “κάθισμα” του τζίρου, που στην συμπλήρωση της πρώτης ώρας ξεπερνούσε τα 10,5 εκατ. συνέθεσαν μία εικόνα σημαντικής μεταβλητότητας.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 682,97 (+1,17%) και 667,73 (-1,09%) μονάδων, ο FTSE μεταξύ 248,22 (+1,22%) και 240,62 (-1,88%) μονάδων και ο Τραπεζικός δείκτης, με σαφώς μεγαλύτερη μεταβλητότητα, μεταξύ 228,4 (+2,21%) και 216,76 (-3%) μονάδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους τρεις παραπάνω δείκτες, μόνο ο Γενικός έκλεισε με τελικό θετικό πρόσημο και σχετικά κοντά στο υψηλό ημέρας.

Παίρνοντας τα πράγματα με την σειρά, ο Mario Draghi, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει να στηρίζει τις Ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων και ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα το οποίο ονόμασε Outright Monetary Transactions.

Στο πρόγραμμα αυτό, η προϋπόθεση για στήριξη είναι οι Χώρες να έχουν απευθυνθεί στο EFSF ή στον ESM προκειμένου να λάβουν βοήθεια και η ισχύς του προγράμματος μπορεί να αφορά πλήρη στήριξη ή προληπτική. Στο νέο πρόγραμμα θα μπορεί να συμμετέχει και το ΔΝΤ και η ΕΚΤ θα έχει το δικαίωμα να σταματά τη χρηματοδότηση εφόσον οι όροι του προγράμματος δεν έχουν επιτευχθεί. Δεν θα υπάρχει περιορισμός στις αγορές ομολόγων αλλά αυτές θα είναι πλήρως “αποστειρωμένες”. Οι αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ θα δημοσιοποιούνται κάθε εβδομάδα.

Από εκεί και πέρα γυρίζοντας στο Ελληνικό Χρηματιστήριο και στο ταμπλώ του 20αρη, επέστρεψε η εικόνα των δύο ταχυτήτων.

Απόλυτα αδύναμος ο Τραπεζικός κλάδος, παρά το φουριόζικο ανοδικό ξεκίνημα, ενώ στις υπόλοιπες μετοχές του 20αρη η εικόνα ήταν μικτή, με την μετοχή της Coca-Cola να επιστρέφει σε θετικό πρόσημο.

Παρά το ενδοσυνεδριακό αρνητικό πρόσημο, η μετοχή της Jumbo έκλεισε τελικά “πράσινη” συμπληρώνοντας 14 συνεχόμενες θετικές συνεδριάσεις, επτά συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για την Folli Follie Group που υπερκέρασε και την αντίσταση των 7,60 ευρώ ανοίγοντας δρόμο για την πολύ ισχυρή αντίσταση στα 8,30 ευρώ και πέντε συνεχόμενες θετικές συνεδριάσεις για τον τίτλο της Motor Oil.

Διόρθωσε σχετικά η ΔΕΗ, όμως δεν απείλησε τα 2,80 ευρώ και διατηρεί “ζωντανό” το σενάριο για πιθανή προσέγγιση των 3,5 ευρώ.

Αρνητικό κλείσιμο και για τον ΟΤΕ που δεν θα πρέπει να χάσει τα 2,78 ευρώ αν θέλει να διεκδικήσει νέα υψηλά 5μηνου.

Κόκκινος” και ο ΟΠΑΠ που θα πρέπει να φροντίσει η όποια διόρθωση να μην απειλήσει την στήριξη των 5,50 ευρώ.

Από την άλλη, ίσως αξίζει δεύτερης ανάγνωσης η σημερινή έκθεση της Alpha Finance, που αναφερόμενη, μεταξύ άλλων και στις Τραπεζικές μετοχές αναφέρει: “Επειδή οι Τράπεζες θα πρέπει να προχωρήσουν σύντομα σε σημαντικές αυξήσεις κεφαλαίου, η σύσταση για τον κλάδο είναι υπό εξέταση και η εστίασή μας θα παραμείνει σε μετοχές αξίας (value stocks) οι οποίες θα μπορούσαν να ανακάμψουν σημαντικά σε περίπτωση μείωσης του risk premium της Χώρας”.

Στους πιθανούς καταλύτες και κινδύνους η ΑΧΕ επισημαίνει τον πολιτικό κίνδυνο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε. Ειδικά για τον Τραπεζικό κλάδο η AF αναφέρει ότι προφανώς οι όροι της αύξησης θα είναι ένα σημαντικό βήμα ωστόσο οι ιδιώτες επενδυτές για να συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν σαφή κίνητρα και η στάση τους δεν θα καθοριστεί μόνο από τους όρους του recap. Χωρίς ένα ισχυρό investment case οι επενδυτές θα απέχουν από τις αυξήσεις ενώ η παραμονή της Χώρας στο ευρώ θα πρέπει να διασφαλιστεί. Κάθε συμφωνία που δημιουργεί αξία θα είναι στα συν για την εξαγοράστρια Τράπεζα.

Τεχνικά, η εικόνα παραμένει θετική, αφ΄ ενός διότι ακόμα και στα χαμηλά ημέρας δεν απειλήθηκε η πρόσφατη κατάκτηση των 662 μονάδων και αφ΄ ετέρου γιατί η σημερινή ενδοσυνεδριακή διόρθωση θα μπορούσε να θεωρηθεί “υγιές” φαινόμενο για μία Αγορά που πρέπει να “χωνέψει” υψηλότερες αποτιμήσεις.

Έτσι, όσο δεν απειλούνται οι 662 μονάδες, παραμένει “ζωντανό” το σενάριο νέας αναμέτρησης του Δείκτη με την ζώνη 680 – 690, ενώ η παραμονή του 20αρη υψηλότερα της ζώνης 242 – 241 αφήνει περιθώρια προσδοκιών για πιθανή κίνηση του εν λόγω δείκτη προς την σημαντική ζώνη 265 – 270.

Τα στοιχεία απασχόλησης στην Ελλάδα

Από εκεί και πέρα και παρά την αξιοπρόσεκτη αλλαγή κλίματος στο Χ.Α., χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς τίποτα προς το παρόν δεν έχει αλλάξει στην εγχώρια οικονομία.

Μειωμένο εισόδημα κατά 50% (σε σχέση με το 2008), για μισθωτούς και συνταξιούχους.
Επίσημη ανεργία στο 28%-29% και πραγματική στο 34% και αγοραστική δύναμη των κατώτατων μισθών στα επίπεδα του 1978 - 1979. Την εικόνα αυτή εμφανίζει η Ελληνική οικονομία τη νέα χρονιά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ετήσιας έκθεσης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Κατά το Ινστιτούτο, η ύφεση της οικονομίας θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το 2016, ενώ τα υψηλά ποσοστά ανεργίας θα διατηρηθούν μέχρι το 2020

Το ποσοστό ανεργίας τον Ιούνιο του 2012 ανήλθε σε 24,4%, έναντι 17,2% τον Ιούνιο του 2011 και 23,5% το Μάιο του 2012, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Ιούνιο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.766.415 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.216.410 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.372.097 άτομα. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 358.340 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2011 (μείωση 8,7%) και κατά 34.337 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2012 (μείωση 0,9%).

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Μεταφερόμενοι στο εξωτερικό, αρκετά ήταν τα στοιχεία που είδαν το φως δημοσιότητας και που απασχόλησαν λιγότερο ή περισσότερο τις Αγορές.

Η Moody΄s υποβάθμισε την μέγιστη βαθμίδα στην οποία μπορεί να τοποθετεί το αξιόχρεο των χρεογράφων που εκδίδονται στη Ιρλανδία και την Πορτογαλία (country ceiling). Eιδικότερα ο διεθνής οίκος υποβάθμισε το country ceiling της Ιρλανδίας σε “Α3” από “Aaa” και της Πορτογαλίας σε “Βaa3” από “Αaa”.

Το ΑΕΠ της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε το δεύτερο τρίμηνο κατά 0,2% σε τριμηνιαία βάση, όπως ανακοίνωσε η Eurostat στην τελική της εκτίμηση για το ρυθμό ανάπτυξης. Η Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωζώνης ωστόσο, αναθεώρησε πτωτικά τα στοιχεία ανάπτυξης σε ετήσια βάση. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι το ΑΕΠ της Ευρωζώνης σε ετήσια βάση συρρικνώθηκε το δεύτερο τρίμηνο κατά 0,5% έναντι αρχικής εκτίμησης για ύφεση 0,4%.

Επιδείνωση των προοπτικών για την παγκόσμια οικονομία διαπιστώνει ο ΟΟΣΑ καθώς η κρίση χρέους της Ευρωζώνης διαχέεται στον Ευρωπαϊκό Πυρήνα και απειλεί την παγκόσμια οικονομία. Ο Οργανισμός υποβάθμισε τις προβλέψεις του για το ΑΕΠ πολλών Ευρωπαϊκών χωρών για το 2012, κάλεσε την ΕΚΤ να προχωρήσει με το πρόγραμμα αγοράς Κρατικών ομολόγων και τις Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις να μην υπαναχωρήσουν στις μεταρρυθμίσεις.

Ένας ακόμη κίνδυνος για τη διεθνή οικονομία είναι η ανάγκη για σαρωτική λιτότητα στις ΗΠΑ. Για την Αμερικανική οικονομία προβλέπει φέτος ανάπτυξη 2,3% έναντι αρχικής πρόβλεψης για 2,4%.

Η Ισπανία άντλησε συνολικά 3,5 δισ. ευρώ από τη σημερινή δημοπρασία διετών, τριετών και τετραετών ομολόγων, όπου το βασικό χαρακτηριστικό ήταν σημαντική μείωση στο κόστος δανεισμού. Συγκεκριμένα, η Ισπανία άντλησε 1,39 δισ. ευρώ από ομόλογα λήξης το 2016. Η μέση απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,603% από 5,971%. Από τα ομόλογα λήξεως το 2015, η Ισπανία άντλησε 1,43 δισ. ευρώ. Η μέση απόδοση διαμορφώθηκε στο 3,676% από 5,086%. Από τα ομόλογα λήξεως το 2014, η Μαδρίτη άντλησε 690 εκατ. ευρώ. Η μέση απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,798%.

Πτώση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων σημείωσε ο αριθμός των Αμερικανικών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα. Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν κατά 12.000 στις 365.000 έως την 1η Σεπτεμβρίου καθώς οι αιτήσεις για την εβδομάδα έως τις 25 Αυγούστου αναθεωρήθηκαν ανοδικά κατά 3 χιλ. από 374 χιλ. που είχε ανακοινωθεί αρχικά. Από τη μεριά τους οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν πτώση κατά 4 χιλ. στις 370 χιλ.

Βελτίωση καλύτερη των εκτιμήσεων παρουσίασε τον Αύγουστο ο δείκτης ISM υπηρεσιών στην Αμερικανική Αγορά. Ειδικότερα, ο δείκτης που αποτυπώνει την δραστηριότητα του κλάδου μεταποίησης στην οικονομία των ΗΠΑ, ανήλθε στο 53,7 από 52,6 τον Ιούλιο. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων τριών μηνών. Οι αναλυτές περίμεναν πτώση ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στο 52,5.

Ένα αρνητικό τρίμηνο, που όμως θα δημιουργήσει τελικά επενδυτικές ευκαιρίες, βλέπει για τις Ευρωπαϊκές Αγορές ο Marc Faber. Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο γνωστός επενδυτής, εκτιμά ότι οι Ευρωπαϊκές Χρηματιστηριακές Αγορές θα διορθώσουν έως και 20% μέσα στο προσεχές διάστημα, αλλά τελικά θα ανακάμψουν. Ο ίδιος τοποθετήθηκε στις Ευρωαγορές τον Ιούνιο για πρώτη φορά. Η άποψή του αυτή δεν επηρεάζεται ούτε και βάσει του απαισιόδοξου σεναρίου της διάσπασης της Ευρωζώνης.

”Στο χειρότερο δυνατό σενάριο, όπου το ευρώ καταρρέει και η Ιταλία και η Ισπανία βρίσκονται επί παραδείγματι εκτός Ευρωζώνης, οι Αγορές σε αυτές τις Χώρες θα προσαρμοστούν ανοδικά. Επίσης, εάν είσαι επενδυτής σε μία από αυτές τις Χώρες, τι θα προτιμήσεις; Να καταθέσεις τα χρήματά σου σε κάποια Τράπεζα ή σε μετοχές; Έτσι, νομίζω ότι πολλά χρήματα εισρέουν σε αυτές τις Χρηματιστηριακές Αγορές επειδή η αντίληψη είναι πως είναι ασφαλέστερες από τις Τραπεζικές καταθέσεις” καταλήγει.

Επιστροφή στο ΧΑ

Περίπου μοιρασμένη η εικόνα στο ταμπλώ του 20αρη, όπου αμετάβλητοι έκλεισαν οι τίτλοι των Εθνικής και CPB.

Από τους αρνητικούς πρωταγωνιστές, οι μεγαλύτερες απώλειες για την Κύπρου (-4,35%). Απώλειες μεγαλύτερες του 1% για ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τιτάνα, Eurobank, Alpha Bank, ενώ με μικρότερες απώλειες έκλεισαν οι ΔΕΗ και Ελλάκτωρ.

Αντίθετα τα μεγαλύτερα κέρδη για Folli Folli Group (+5,34%) και Βιοχάλκο (+2,68%), ενώ με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 678,96 μονάδες με κέρδη 0,56%, ενώ ο τζίρος έφθασε τα 41,8 εκατ. από τα οποία τα 3 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΤΕ, Ελλάκτωρ, Folli Follie Group).

Ικανοποιητική τελική εικόνα με 76 ανοδικές μετοχές έναντι 46 πτωτικών και 20 τίτλοι τερμάτισαν την συνεδρίαση με κέρδη μεγαλύτερα του 6%.

Χαμηλότερα του 20αρη, χωρίς ίχνη κόπωσης ο Ηρακλής, έστω και ελάχιστες συναλλαγές, έβδομη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την ΕΥΔΑΠ, πέμπτη συνεχόμενη ανοδική για Τέρνα Ενεργειακή που δείχνει μακρά την καλύτερη συμπεριφορά, Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την Frigoglass (Στο 9,1% ανέρχεται από τις 3/9/2012 το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου της.

The Capital Group Companies Inc., μετά την από 1/9/2012 αναδιοργάνωση του ομίλου. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι από το ανωτέρω ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου η The Capital Group Companies διαχειρίζεται ποσοστό ύψους 6,042% για λογαριασμό του Smallcap World Fund Inc.), ανέβασε “bid” η Ιντρακόμ αλλά οι αγοραστές ήλθαν αντιμέτωποι με αναπάντεχη προσφορά, συνεχίζει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από τα 0,1360 ευρώ η Unibios.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Συνεχίζεται με μικρά αλλά σταθερά βήματα η ανοδική κίνηση στην Ελληνική Αγορά κατά την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, επισημαίνει ο Νίκος Χριστοδούλου.

Μετά από μια συσσώρευση στην περιοχή των 630-650 μονάδων, για αρκετές συνεδριάσεις, ο Γενικός Δείκτης ξεπέρασε τις 662 μονάδες, εκεί όπου βρισκόταν και ο ΚΜΟ των 200 ημερών.
 
Η θετική εικόνα του Γενικού Δείκτη επιβεβαιώνεται και από τη διατήρηση σημαντικών στηρίξεων. Συγκεκριμένα, η στήριξη των 625-620 μονάδων άντεξε όσες φορές δοκιμάστηκε στο β΄ μισό του Αυγούστου. Η επόμενη κίνηση τοποθετείται πλέον στις 685-690 μονάδες που είναι μια πολύ ισχυρή μεσοπρόθεσμη αντίσταση. Ενδεχομένως η αφορμή για την προσέγγιση ή τη διάσπαση της περιοχής αυτής να χρειαστεί και νέα από το εξωτερικό αφού η εγχώρια ειδησεογραφία είναι μάλλον στάσιμη.

Στην Ελλάδα, ο Σεπτέμβριος είναι σημαντικός μήνας γιατί περιλαμβάνει την οριστικοποίηση του πακέτου μέτρων των 11,5 δισ και ενδεχομένως την ψήφιση τους, την επιλογή εταίρου για την Εμπορική από την Credit Agricole και την αξιολόγηση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου από το FTSE.

Στον ίδιο μήνα θα γίνει και η αξιολόγηση της βιωσιμότητας του Ελληνικού χρέους από τα κλιμάκια της τρόικας με την έκθεση όμως να αναμένεται τον Οκτώβριο , μήνα κατά τον οποίο ενδεχομένως να υπάρξουν αποφάσεις για την Ελλάδα στην τότε Σύνοδο Κορυφής.

Στα θετικά των τελευταίων ημερών καταγράφουμε την άνοδο των τιμών των Ελληνικών ομολόγων που ίσως να σημαίνει κάτι θετικό για την Ελληνική οικονομία παρόλο που τα spreads τους βρίσκονται ακόμα κοντά στις 2000 μονάδες βάσης.

Τα συμπεράσματα μας από τα αποτελέσματα εξαμήνου που ανακοίνωσαν οι εισηγμένες είναι ότι και πάλι “χρυσώνουν το χάπι” συγκεκριμένες εταιρείες εξαγωγικού κυρίως χαρακτήρα, ενώ η κατάσταση επιδεινώνεται για την πλειοψηφία των μικρομεσαίων εταιρειών. Αυτό συνάδει και με την κατάσταση στο Ελληνικό Χρηματιστήριο όπου στο 80% των μετοχών, οι τζίροι είναι πενιχροί. Το συμπέρασμα από τη μελέτη της ρευστότητας των εταιρειών είναι ότι πλέον όλο και περισσότερες εταιρείες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο του άρθρου 99.

Παράλληλα, ο τραπεζικός δείκτης ακολουθεί το Γενικό Δείκτη με μικρότερα βήματα καθώς ελάχιστες είναι οι εξελίξεις στον κλάδο που σε λίγο καιρό όμως θα έχει σημαντική ειδησεογραφία, ενώ δεν έχουμε την πλήρη εικόνα για το που βρίσκεται η κάθε Τράπεζα αφού πήραν παράταση οι δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων. Παράλληλα, προχωράει το σχέδιο συρρίκνωσης του Τραπεζικού κλάδου με τη μετοχή του ΤΤ να τίθεται σε αναστολή.
 
Δυο είναι τα σενάρια για την Τράπεζα από τα οποία κανένα δεν είναι πολύ ευνοϊκό για τους μετόχους του. Το πρώτο είναι η διάσπαση του σε good και bad bank και το δεύτερο και λιγότερο επώδυνο η ανακεφαλαιοποίηση του από το ΤΧΣ , όταν δοθούν τα χρήματα στο ΤΧΣ και αν το επιτρέψει η τρόικα λόγω του ότι μεγαλομέτοχος είναι το Ελληνικό Δημόσιο. Αλλά και σε αυτήν την περίπτωση το dilution που θα υποστούν οι ιδιώτες νυν μέτοχοι θα είναι πολύ μεγάλο λόγω του ότι οι κεφαλαιακές του ανάγκες προσεγγίζουν τα 3 δισ ευρώ.

Σε αντίθεση με τις Ελληνικές, οι Κυπριακές Τράπεζες πραγματοποιούν “χαμηλές πτήσεις” λόγω της καθυστέρησης του Κυπριακού Δημοσίου να προχωρήσει σε ανακεφαλαιοποίηση τους.

Στα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι 2 Τράπεζες οι ζημιές ήταν αναμενόμενες λόγω διόγκωσης των προβλέψεων.

Ειδικότερα, η Τράπεζα Κύπρου αναφέρει ότι το Core Tier Ratio της φτάνει το 6,9% και οι επιπλέον ανάγκες κεφαλαίου τα 730 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό ενδεχομένως να αυξηθεί κατά τη γνώμη μας ανάλογα με την πορεία των επισφαλειών της Τράπεζας, εκτιμά ο κ. Χριστοδούλου (Τμήμα Μελετών και Αναλύσεων Merit ΑΧΕΠΕΥ).

------ΧΠΑ

Περίπου σταθεροποιητικό κλείσιμο, σε μία συνεδρίαση σημαντικής μεταβλητότητας που βοήθησε στην νέα αύξηση των συναλλαγών.

Τα συμβόλαια του 20αρη ακολούθησαν τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, μειώνοντας το premium στο 0,06%. Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 4.348, τιμή εκκαθάρισης 245,25), κινήθηκαν μεταξύ 241,25 και 250,75 μονάδων.

Σε ακινησία τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Δεν σημειώθηκε δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (13.252), Alpha Bank (8.214), Κύπρου (2.167), ΔΕΗ (2.143), ΟΤΕ (2.361), ΟΠΑΠ (2.438), CPB (133), Πειραιώς (16.321), Ελλάκτωρα (273), Μυτιληναίο (836), Βιοχάλκο (112), Intralot (155), Τιτάνα (133), Eurobank (241).

Σύμφωνα με την Alpha Finance, η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTSE/ASE-20 διατηρήθηκε στο 54% ενώ η ημερήσια δραστηριότητα μειώθηκε δραστικά στα 711 δικαιώματα υψηλής κεφαλαιοποίησης (384 δικαιώματα αγοράς και 327 δικαιώματα πώλησης).

Σύμφωνα με το Χ.Α. δεν σημειώθηκαν ανοιχτές πωλήσεις.
Επίσης δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Eurobank (5.557.349 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v