Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλύπτει το χαμένο έδαφος η Σοφοκλέους

Κατοχυρώσεις κερδών σε τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ γύρισαν το ΓΔ σε αρνητικό πρόσημο. Μετά τις δηλώσεις στη Φρανκφούρτη, η Σοφοκλέους επανέκτησε τις δυνάμεις της και ολοκληρώνει τη συνεδρίαση με κέρδη.

Κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στον τραπεζικό κλάδο (ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα και από το ξεκίνημα της συνεδρίασης δεν έδειξε ιδιαίτερα επιθετικούς αγοραστές) καθώς και σε άλλες μετοχές του 20άρη, όπως ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τιτάν και Jumbo έχουν διαβρώσει τα αρχικά κέρδη και λίγο μετά τις 13.00 ο Γενικός Δείκτης γύρισε σε αρνητικό πρόσημο.

Αμέσως μετά τις δηλώσεις Ντράγκι, όμως, η αγορά γύρισε ανοδικά, με τον τζίρο να φτάνει στα 35 εκατ. ευρώ.

Οι πρωτοβουλίες των πωλητών ξεκίνησαν στις 12.48 και είχαν ως κύριο πεδίο δράσης τις μετοχές του FTSE-20.

Άλλωστε, η στήλη στο αμέσως προηγούμενο σχόλιο προειδοποιούσε πως ο τζίρος της πρώτης ώρας ήταν ιδιαίτερα υψηλός και αυτό ήταν ένδειξη ότι κάποιοι ρευστοποιούσαν θέσεις είτε για να κατοχυρώσουν κέρδη είτε για να τοποθετηθούν σε σχετικά χαμηλότερες τιμές.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης στα μέχρι στιγμής υψηλά ημέρας έφτασε μέχρι τις 682,97 μονάδες, το μεσημέρι σημείωσε νέο ενδοσυνεδριακό χαμηλό και προσγειώθηκε στις 673,95 μονάδες, με απώλειες 0,17%. Οπως προαναφέρθηκε, όμως, εν συνεχεία ανέκαμψε και κινείται εκ νέου προς τις 680 μονάδες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συμβόλαια του 20άρη στην αγορά παραγώγων επιμένουν να κινούνται με σχετικό premium, ενώ χαμηλότερα του FTSE-20 Intracom, Intrakat, Τέρνα Ενεργειακή και ΕΧΑΕ συνεχίζουν να δείχνουν θετικό πρόσωπο, παρότι έχουν υποχωρήσει σχετικά από τα υψηλά ημέρας.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v