Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανόδου συνέχεια στο ΧΑ -"Πιάνει" τις 660 ο ΓΔ

Μικρές απώλειες για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, συνεχίζει υψηλότερα το ΧΑ. Rotation στους δεικτοβαρείς πρωταγωνιστές όπου ξεχωρίζουν ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ. Επιλεκτικές κινήσεις στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις.

Παρά το γεγονός ότι οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές επιμένουν σε μικρές απώλειες, στο ελληνικό χρηματιστήριο διατηρείται η εικόνα των αμέσως προηγούμενων συνεδριάσεων, με σχετικό rotation στους δεικτοβαρείς πρωταγωνιστές.

Έτσι, μετά τα πρώτα 7 λεπτά, και ενώ τείνει να συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης, ο Γ.Δ. κινείται με θετικό πρόσημο, έχοντας καταγράψει ένα πρώτο ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 656,11 μονάδες.

Στον βηματισμό των προηγούμενων ημερών ο τζίρος, που επιμένει σε χαμηλά επίπεδα.
Αρκεί εδώ να σημειωθεί ότι για να συμπληρωθεί το 1ο εκατ. ευρώ χρειάστηκαν 12 ολόκληρα λεπτά, ενώ το 2ο εκατομμύριο συναλλαγών συμπληρώθηκε μετά την παρέλευση 28 λεπτών.

Εν πάση περιπτώσει, και λίγο πριν συμπληρωθούν οι 3 ώρες, ο τζίρος φτάνει τα 3,8 εκατ., ενώ η αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο 2:1.

Ξεκινώντας από το τραπεζικό ταμπλό, η μέχρι στιγμής εικόνα είναι καρμπόν της αμέσως προηγούμενης συνεδρίασης. Διστακτική κίνηση από Alpha Bank, Eurobank και Εθνική Τράπεζα, προσπάθεια για μία ακόμα συνεδρίαση αντίδρασης στη Cyprus Popular Bank, ενώ η μετοχή της Τράπεζας Αττικής δείχνει ότι ξεκίνησε να συμπληρώσει και την 8η συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση.

Στον υπόλοιπο 20άρη η εικόνα είναι μικτή και οι συναλλαγές χαμηλές. Έτσι μικρή υποχώρηση παρατηρείται σε Coca Cola, Μέτκα και Μυτιληναίο και σχετική κινητικότητα σε ΔΕΗ, Motor Oil, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Απόλυτα αποκαρδιωτική η εικόνα των συναλλαγών αφού από το σύνολο των μετοχών του Ftse μόνο ο τίτλος της CPB έχει επταψήφιο όγκο συναλλαγών ξεπερνώντας το 1,2 εκατ. τεμάχια.
Λίγο πάνω από τις 590.000 κομμάτια οι συναλλαγές για την Τράπεζα Κύπρου (-0,6%), πάνω από 270.000 έχει διακινήσει η Εθνική Τράπεζα, 240.000 η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ τις 160.000 τεμάχια πλησιάζουν οι συναλλαγές στην Alpha Bank.

Στους μη τραπεζικούς τίτλους του 20άρη, οι περισσότερες συναλλαγές για τον ΟΤΕ, που ξεπερνούν τις 400.000 κομμάτια, ενώ πάνω από 165.000 μετοχές έχουν αλλάξει χέρια στον ΟΠΑΠ.

Η πρώτη ώρα συνεδρίασης δείχνει ότι θα βρει με μηδενικές συναλλαγές τον Τιτάνα, μόλις 1.746 κομμάτια για τα Ελληνικά Πετρέλαια, 3.219 μετοχές έχουν αλλάξει χέρια στη Folli Follie Group, που δείχνει να επιμένει θετικά για μία ακόμα συνεδρίαση, και 6.275 μετοχές στην Coca Cola.

Χαμηλότερα του 20άρη, όπου συνεχίζονται οι απόλυτα επιλεκτικές κινήσεις, μία ακόμα ημέρα κινητικότητας για Τέρνα Ενεργειακή και Σιδενόρ, ενώ κάτι πάνε να κάνουν Intracom, Φουρλής, ΓΕΚ Τέρνα και Σωληνουργεία Κορίνθου.

Με τα μέχρι στιγμής συναλλακτικά δεδομένα, θεωρείται μάλλον δύσκολο το τεχνικά ζητούμενο, δηλαδή η υπέρβαση των 662-663 μονάδων.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v