Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Ανεβάζει ταχύτητες-Τζίρος απελπισίας

Κέρδη σημειώνει η Σοφοκλέους μετά την αρχική επιφυλακτικότητα. Αντιδρούν CPB, Εθνική, Folli, 3Ε, ΔΕΗ. Απώλειες για ΟΠΑΠ, Τιτάνα. Πολύ περιορισμένος ο τζίρος. Στο προσκήνιο οι συναντήσεις στο εξωτερικό.

Άνοδο υψηλότερη του 1% σημειώνει το Χ.Α., αν και στο πρώτο ημίωρο συναλλαγών η επιφυλακτικότητα ήταν το βασικό χαρακτηριστικό.

Έτσι, την ώρα όπου οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές κινούνται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος και με μικτά πρόσημα, ο Γενικός Δείκτης κινείται πλέον στα επίπεδα των 650 μονάδων, με μέχρι στιγμής ενδοσυνεδριακό χαμηλό τις 642,3 μονάδες, ενώ ο τζίρος πλησιάζει τα 6 εκατ. ευρώ.

Περίπου 200 μετοχές δεν έχουν πραγματοποιήσει συναλλαγές και η συναλλακτική απαξίωση απειλεί πλέον ακόμα και τις μετοχές του 20άρη.

Έτσι μόλις 5 τεμάχια έχει διακινήσει ο Τιτάν, 6 τεμάχια η Jumbo, 238 τεμάχια έχουν διακινήσει τα Ελληνικά Πετρέλαια, 750 η Motor Oil, 800 η Folli Follie Group, 794 κομμάτια η Coca Cola, 1.100 η Βιοχάλκο, 1.218 η Μέτκα και 1.894 ο Μυτιληναίος.

Επίσης, στο τραπεζικό ταμπλό, και μετά την παρέλευση του πρώτου ημιώρου, παραμένουν με μηδενικές συναλλαγές οι μετοχές των τραπεζών Αττικής και Ελλάδος. Με αυτά τα δεδομένα, ασφαλώς, και κάθε περαιτέρω σχόλιο μάλλον περισσεύει, πολύ δε περισσότερο αν αφορά τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης όπου κυριολεκτικά δεν κινείται τίποτα.

Επιστρέφοντας αναγκαστικά στον 20άρη και στις μετοχές που τον απαρτίζουν, αξίζει αναφορά το ότι η Τράπεζα Κύπρου και η CPB έχουν ξεπεράσει σε όγκο το 1,2 εκατ. τεμάχια, με την πρώτη να πιέζεται για μία ακόμη συνεδρίαση και τη δεύτερη να δείχνει διαθέσεις σχετικής αντίδρασης μετά τα συνεχόμενα ιστορικά χαμηλά.

Κέρδη πάνω από 1% για Alpha Bank, ΕΤΕ και Eurobank, με όγκο συναλλαγών που δεν πείθει αφού η Eurobank έχει διακινήσει 32.725 τεμάχια, η Εθνική 260.004 και η Alpha Bank 93.141 μετοχές.

Με αυτά τα δεδομένα, κάθε πρόβλεψη για την τελική έκβαση της συνεδρίασης και το τελικό πρόσημο του δείκτη μπορεί να αποδεχθεί ιδιαίτερα επισφαλής καθώς το Χ.Α. με τόσο χαμηλούς τζίρους έχει καταστεί «θερμοκήπιο μεταβλητότητας».

Τεχνικά δεν δείχνει να αλλάζει κάτι και τα πάντα θα κριθούν από την ειδησεογραφία των επόμενων ημερών.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v