Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Νηνεμία πριν τα σπουδαία

Σε στάση αναμονής το ΧΑ αλλά και τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Μικρές οι διακυμάνσεις, με τον ΓΔ. στις 630 μονάδες. Υπεραποδίδουν Βιοχάλκο, Alpha Bank και Folli Follie. Πτώση για Κύπρου.

Με οριακές διακυμάνσεις βασικών δεικτών, μετοχών συνεχίζονται τα πρώτα 35-40 λεπτά της συνεδρίασης. Με τον Γενικό Δείκτη στις 630 μονάδες (+0,18%) και ανεπαίσθητη μεταβολή στον FTSE 20 στις 227 μονάδες.

Μέτριες και οι συναλλαγές, όπως συνηθίζεται στην αρχή των τελευταίων συνεδριάσεων, με μόλις 1,5 εκατ. ευρώ (περίπου στις 11:00).

Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το 0,60% να είναι το μεγαλύτερο ποσοστό θετικής μεταβολής.

Εμφανής η διάθεση αναμονής εκτός και εντός συνόρων, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι προετοιμάζονται για τις κρίσιμες συναντήσεις τους στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Στον σημερινό «Εκηβόλο» επιχειρείται να προσεγγιστεί μια από τις παραμέτρους αυτού του θέματος, με το «ανέβασμα» των διαγραμμάτων των spreads ισπανικών και ιταλικών ομολόγων.

Μέχρι τώρα δεν έχουν αλλάξει και πολλά από την επικείμενη τελική (;) αντιπαράθεση του Mario Draghi και της ΕΚΤ με την Bundesbank και ένα ισχυρό τμήμα της γερμανικής ελίτ.

Σε σημείο αναμονής για τα επερχόμενα βρίσκονται κυρίως η ισπανική αγορά ομολόγων και δευτερευόντως η ιταλική. Ενδεικτικά στο 6,63% διαμορφώνεται η απόδοση για τον 10ετή ισπανικό τίτλο.

Στο ΧΑ το όποιο περιορισμένο ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στην υποχώρηση των δυο κυπριακών ομίλων Κύπρου και CPB.

Από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, στην Πειραιώς επιχειρείται να συντηρηθεί η βραχυπρόθεσμη τάση, αλλά η Alpha Bank σημειώνει τη συγκριτικά υψηλότερη απόδοση. Στα 1,35 ευρώ η μετοχή της Alpha Bank, στα 1,38 ευρώ της Εθνικής.

Από τη μη τραπεζική τριάδα, ο ΟΠΑΠ υποχωρεί κατά 0,19%, ο ΟΤΕ σταθερός στα 2,59 ευρώ και η ΔΕΗ επίσης σταθερή στα 2,69 ευρώ.

Μεγαλύτερη απόδοση από τον 20άρη παρουσιάζει η Βιοχάλκο με 2,02% και ακολουθεί η Folli Follie με 1,86%.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v