Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σήμανε γενική επιστράτευση στον FT 20

Στο πράσινο όλες οι μετοχές του 20άρη και οι αξιοπρόσεκτες τοποθετήσεις στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις είναι τα μέχρι στιγμής χαρακτηριστικά της συνεδρίασης. Αυξημένος και ο τζίρος. Υπεραπόδοση για Μυτιληναίο, ΔΕΗ, ΟΤΕ.

Τείνουν να συμπληρωθούν τρεις ώρες συνεδρίασης στο ελληνικό χρηματιστήριο και, ενώ έχει βελτιωθεί σχετικά η εικόνα και στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, τα δεδομένα στο Χ.Α. έχουν αλλάξει σημαντικά.

Κατ' αρχάς, υπάρχει αξιοπρόσεκτη βελτίωση στη ροή των συναλλαγών, έστω και εάν από τα 22 εκατ. ευρώ που πλησιάζει αυτήν τη στιγμή ο τζίρος τα 5 εκατ. ευρώ αφορούν «πακέτα».

Πιο συγκεκριμένα, έχουν αλλάξει χέρια 500.000 τεμάχια του ΟΤΕ στα 2,73 ευρώ, 3.250.000 τεμάχια της ΕΛΒΑΛ στο 0,7660 ευρώ και 3,5 εκατ. τεμάχια της Χαλκόρ στο 0,3220 ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας και βέβαια οριακά πιο πάνω από το αρχικά ζητούμενο που ήταν το κλείσιμο υψηλότερα των 662-663 μονάδων.

Το σύνολο των μετοχών του 20άρη κινείται με θετικό πρόσημο. Περισσότερο από 6% τα μέχρι στιγμής κέρδη για τη CPB, περισσότερο από 4 ποσοστιαίες μονάδες κερδίζουν ο Μυτιληναίος και η ΔΕΗ -η δεύτερη βρίσκεται στο αποφασιστικό επίπεδο των 2,8 ευρώ και αν το διασπάσει ανοδικά μπορεί να ελπίζει σε κίνηση πάνω από το ψυχολογικό όριο των 3 ευρώ, κινούμενη προς τα 3,15 ευρώ-, ενώ κέρδη μεγαλύτερα του 4% σημειώνει και ο ΟΤΕ.

Επίσης, κέρδη μεγαλύτερα των 3 ποσοστιαίων μονάδων σημειώνονται για Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς, Ελλάκτωρ, Jumbo, ΟΠΑΠ και Folli Follie Group.

Αξιοπρόσεκτη πλέον η κινητικότητα και στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, όπου ξεχωρίζουν Παρνασσός, Σιδενόρ, Τέρνα Ενεργειακή, Fourlis, Χαλκόρ, ΕΛΒΑΛ, Σωληνουργεία Κορίνθου, Ελληνικά Καλώδια, Frigoglass, Intracom και ΓΕΚ Τέρνα.

Κατά πολλούς, σημαντικό ρόλο στο γεγονός ότι η ανοδική τάση αύξησε στροφές έπαιξε και η δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο γερμανικό Inforadio, ο οποίος φαίνεται να δήλωσε ότι η ευρωζώνη θα υπάρχει με την ίδια σύσταση σε έναν χρόνο από τώρα.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι ει δυνατόν το κλείσιμο του Δείκτη υψηλότερα από τη ζώνη των 662-663 μονάδων και του FTSE-20 υψηλότερα των 241 μονάδων.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v