Ανοδος εκ... ”βαρέων”

Δεικτοβαρείς τίτλοι ωθούν υψηλότερα το Γ.Δ., ενώ ταυτόχρονα υπερπιεσμένες κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις μετοχές, προσπαθούν να αντιδράσουν σε κίνηση αγνώστου διαρκείας. Ζητούμενο η παραμονή του Γ.Δ. υπεράνω των 2.868 μονάδων. Μοιρασμένες οι πτωτικές και ανοδικές μετοχές.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεδρίαση που εξελίσσεται σε θετική έκπληξη, με αρκετούς δεικτοβαρείς τίτλους να ωθούν ψηλότερα του Γ.Δ. παρά το γεγονός ότι η εικόνα στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δεν χαρακτηρίζεται υποστηρικτική.

Την ίδια ώρα, αρκετοί υπερπιεσμένοι τίτλοι κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις παρουσιάζουν εικόνα υπεραντίδρασης, όμως, αυτό δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα έχει διάρκεια όχι μόνο στις επόμενες συνεδριάσεις, αλλά ακόμη και μέχρι το τέλος της σημερινής, αφού κανένεα από τα θεωρητικά ή ουσιαστικά ”προβλήματα” που ταλανίζουν τις περισσότερες από αυτές τις εταιρίες δεν φαίνεται να έχουν βρει λύση, πλην, ίσως της περίπτωσης του ομίλου ΑΕΓΕΚ.

Εκεί, δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι μπορεί με συγχρονισμένες κινήσεις να υπάρξει λύση μεταξύ του ομίλου και των πιστωτριών τραπεζών.

Πέραν αυτών και σε ό,τι αφορά την υψηλή κεφαλαιοποίηση, τα σημαντικότερα κέρδη είναι για τις Τιτάνα, Folli Follie και Intracom, αξιοσημείωτη η άνοδος των ΕΛΠΕ, Αlpha Bank, Εθνική και θετικό πρόσημο για Eurobank, Γερμανό, ΔΕΗ, ΚΑΕ, Cosmote, Motor Oil, ΟΠΑΠ (έχει υποχωρήσει σημαντικότατα από το υψηλό ημέρας των 21,28 ευρώ) και ΟΤΕ.

Αντίθετα, με αρνητικό πρόσημο κινούνται Coca Cola, ΕΛΤΕΧ και Εμπορική (παρά το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι υποστηρίζουν ότι θα είναι η πρώτη τράπεζα που θα φτάσει πολύ κοντά στην επίλυση του ασφαλιστικού).

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι ο Γ.Δ. να παραμείνει υψηλότερα από τις 2.868 μονάδες και ει δυνατόν να προσεγγίσει την υψηλή κορυφή ημέρας.

Ο τζίρος στα 166 εκατ. ευρώ, όμως, από αυτά πρέπει να αφαιρεθούν τα 36,2 που αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Περίπου μοιρασμένη η μέχρι στιγμής εικόνα μεταξύ ανοδικών– πτωτικών μετοχών, όμως, δεν μπορούν να αποκλειστούν εκπλήξεις για τα υπόλοιπα 90 λεπτά της συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v