Εναλλαγή προσήμων και άνοδος Εθνικής

Με συνοπτικές, επώδυνες διαδικασίες και ανεπαρκή ενημέρωση του επενδυτικού κοινού συνεχίζεται το ξεκαθάρισμα στην αγορά. Η Εθνική κρατά μεν το δείκτη και ”σώζονται” τα προσχήματα για περίπου 50 μετοχές, πλην, όμως, το έλλειμμα πληροφόρησης είναι κάτι περισσότερο από προφανές. ”Ασανσέρ” θυμίζει ο Γ.Δ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταθεροποιείται υψηλότερα των 2.820 μονάδων ο Γ.Δ., ελάχιστων, όμως, (λιγότερων από 50) μετοχών η τιμή αντιδρά θετικά.

Με την Εθνική λίγο χαμηλότερα από τα 25 ευρώ (1,30%) ”σώζεται” ο FTSE-20 πέριξ των 1.570 μονάδων.

Λίγες και οι περιπτώσεις από τη μεσαία–χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση για μετοχές που κινούνται κόντρα στο συνολικότερα πτωτικό ρεύμα.

Σταθερά ανοδική με αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον παραμένει η τάση για τα Folli Follie, με μικρότερα κέρδη αντιδρούν οι Chipita, Εθνική Ακινήτων, ΙΑΣΩ, Ιατρικό Αθηνών, Τέρνα, Notos και Τηλέτυπος, ενώ από τον SC-80 ξεχωρίζει το επιθετικό +4,5% στη μετοχή της Jumbo, με πολλές συναλλαγές και περίπου 200 πράξεις στα 6,12-6,40 ευρώ.

Από την ίδια κατηγορία, σταθεροποιείται στα 11,12 ευρώ η μετοχή της Χατζηιωάννου, στα 7,82 ευρώ της Ρόκας, ενώ με μικρά κέρδη κινούνται Μινωικές, Θεμελιοδομή, Καθημερινή, Δομική Κρήτης, Πλαστικά Κρήτης και Lamda Development.

Η σχέση ανοδικών–πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 5,5, καθώς για περισσότερες των 200 μετοχών η απόδοση διαμορφώνεται με απώλειες που φτάνουν μέχρι και το 16%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v