ΑΧΕ: Δεν συντρέχουν λόγοι διόρθωσης

”Υγιής” ήταν η χθεσινή κίνηση αποκόμισης κερδών σύμφωνα με τους χρηματιστές, οι οποίοι σημειώνουν πως η ψυχολογία της αγοράς παραμένει θετική, ενώ εκτιμούν πως στην παρούσα φάση δεν συντρέχουν λόγοι για σημαντική διόρθωση. Η εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών, πάντως, εξακολουθεί να επηρεάζει τη Σοφοκλέους.

ΑΧΕ: Δεν συντρέχουν λόγοι διόρθωσης
Τι εκτιμάται για σήμερα: Περιορισμένο εκτιμά η Proton Securities πως είναι το ενδεχόμενο να κινηθεί πτωτικά η Σοφοκλέους, καθώς η ψυχολογία παραμένει βελτιωμένη, ενώ η χρηματιστηριακή προβλέπει πως η αγορά θα ανοίξει σήμερα σταθεροποιητικά.

”Υγιή” χαρακτηρίζει η Εγνατία Finance τη χθεσινή τάση αποκόμισης κερδών που εμφάνισε η Σοφοκλέους, η οποία –σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή– θα βοηθήσει τους επενδυτές να αφομοιώσουν τα τρέχοντα επίπεδα αλλά και να αναθεωρήσουν τη μεσοπρόθεσμη στρατηγική τους.

Επίσης, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως κατά την άποψή της η ελληνική αγορά δεν έχει φτάσει ακόμη στο σημείο απ’ όπου θα ξεκινήσει η σημαντική τάση διόρθωσης, καθώς η θετική ψυχολογία που συντηρείται από το ισχυρό momentum των κερδών συνεχίζεται.

Σύμφωνα με την Εγνατία Finance, το αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να επανακάμψει στα τρέχοντα ή σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα, υπό την προϋπόθεση όμως ότι η τάση στις διεθνείς αγορές θα παραμείνει αμετάβλητη.

”Σταθεροποιητική” εκτιμά η Eurobank Securities πως θα είναι η σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, με τις ευρωπαϊκές αγορές να υπαγορεύουν ουσιαστικά τη γενικότερη τάση.

Η αγορά επέδειξε σημάδια κόπωσης αναφέρει η Σίγμα Securities, η οποία προβλέπει τάσεις συσσώρευσης (τις οποίες και χαρακτηρίζει υγιείς) εν αναμονή νέων καταλυτών, οι οποίοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα.

Τι έγινε χθες: Πτωτικά κινήθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση –στην πλειονότητά τους- οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, καθοδηγούμενες αφενός από τον ΟΠΑΠ και τη ΔΕΗ εν μέσω ανησυχιών για ενδεχόμενο placement και αφετέρου για αλλαγή στη διοίκηση της Επιχείρησης, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως οι μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υπεραπέδωσαν, επισημαίνοντας ότι από τον FTSE-20 δεκαπέντε μετοχές κατέγραψαν πτώση, ενώ μόλις πέντε ενισχύθηκαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v