Χρειάζεται επιβεβαίωση των φημών

Στην αγορά έχουν προεξοφληθεί φήμες και αυτό που απομένει προκειμένου να ισχυροποιηθεί η άνοδος είναι οι ειδήσεις. Οι αναλυτές αναφέρονται στη θετική τάση, επιφυλάσσονται, όμως, για τις ”υπεραγορασμένες” μετοχές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ο τρόπος και η διάρκεια αντίδρασης της αγοράς θα έχουν διαμορφωθεί το πολύ μέχρι και την αυριανή συνεδρίαση.

Θα φανεί κατά πόσο είναι εφικτή η υπεραντίδραση μετοχών, που από την πλειονότητα των αναλυτών θεωρούνται ”υπεραγορασμένες”.

Στην περίπτωση που η αναμενόμενη και απόλυτα δικαιολογημένη διαδικασία αποκόμισης βραχυπρόθεσμων υπεραξιών δεν έχει την ανάλογη ζήτηση–απορρόφηση, πιθανόν να δοκιμαστεί η ”στήριξη” των 2.800 μονάδων.

Στην αντίθετη περίπτωση, ενδεχόμενο που έχει τις περισσότερες πιθανότητες, θα τεθούν οι βάσεις για τον επόμενο ανοδικό κύκλο που θα μπορούσε να φέρει το Γ.Δ. σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα.

Σύμμαχος αυτής της εκτίμησης είναι η διάθεση κυρίως των ξένων, όπως αυτή αποτυπώνεται για παράδειγμα στην τελευταία έκθεση της UBS για τις ελληνικές τράπεζες, και οι εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί κυρίως σε 3 μέτωπα: Tων μικρότερων τραπεζών, της ακτοπλοΐας και των κατασκευών.

Θα πρέπει επίσης να θεωρείται πιθανότατη η επίσπευση διαδικασιών που θα μπορούσαν να ανατρέψουν το καθεστώς στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών – Στοίχημα.

Εάν επιβεβαιωθούν μέχρι τα μέσα της εβδομάδας επιμέρους φημολογούμενες κινήσεις, δεν αποκλείεται να διαμορφωθεί στην αγορά ισχυρότερη τάση, ικανή να οδηγήσει σε διάχυση του ενδιαφέροντος, αύξηση των συναλλαγών και υπεραντίδραση του Γ.Δ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v