ΑΧΕ: Διατηρείται το θετικό momentum

Διατηρείται το θετικό momentum της Σοφοκλέους, παρά τα σημάδια ”υπεραγοράς”, εκτιμούν οι χρηματιστηριακές, ενώ μερίδα αναλυτών προβλέπει ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση οι επενδυτές θα στρέψουν το βλέμμα τους στο ”άνοιγμα” των ευρωπαϊκών αγορών.

ΑΧΕ: Διατηρείται το θετικό momentum
Τι εκτιμάται για σήμερα: Στο άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών εκτιμά η Marfin Analysis πως θα στρέψουν σήμερα οι επενδυτές το βλέμμα τους.

Βελτιωμένη παραμένει η ψυχολογία στη Σοφοκλέους σύμφωνα με την Proton Securities, περιορίζοντας κατά συνέπεια ενδεχόμενη πτωτική κίνηση, παρά τα σημάδια ”υπεραγοράς”, επισημαίνει η χρηματιστηριακή.

Από την πλευρά της η Εγνατία Securities αναφέρει πως η θετική ψυχολογία της εγχώριας αγοράς διατηρείται, ενώ συμπληρώνει πως σε αυτό το πλαίσιο η Σοφοκλέους αναμένεται να συνεχίσει να υπεραποδίδει έναντι των ευρωπαϊκών αγορών.

Επίσης, η Εγνατία Securities σημειώνει πως οι επενδυτές εξακολουθούν να έλκονται από τα ισχυρό momentum που παρουσιάζουν τα κέρδη του τραπεζικού κλάδου, από τις προοπτικές που δημιουργεί η αναδιάρθρωση σε εταιρίες της υψηλής κεφαλαιοποίησης όπως ο ΟΤΕ, από την ”ελκυστική” αποτίμηση της ΔΕΗ, αλλά και από το λανσάρισμα νέων παιχνιδιών από τον ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με την Εγνατία Securities το θετικό momentum αναμένεται να συνεχιστεί μεσοπρόθεσμα, παρά την αντίληψη που επικρατεί ότι οι αποτιμήσεις είναι ”υπερτιμημένες”, υποβοηθούμενο από τη ρευστότητα που καταγράφεται.

Η εισροή νέων κεφαλαίων ενδέχεται να οδηγήσει την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα, σύμφωνα με τη Σίγμα Securities, η οποία παράλληλα αναφέρει πως στις ερχόμενες ημέρες ενδέχεται να παρουσιαστεί σταδιακή υποχώρηση.

Η µεσοχρόνια τάση του Γενικού Δείκτη παραμένει ανοδική, ενώ σε βραχυχρόνιο ορίζοντα θα επιχειρήσει τη διάσπαση της πρώτης αντίστασης που ορίζει το επίπεδο των 2.850 µονάδων, αναφέρει στο εβδομαδιαίο της report η Omega Bank.

Σύμφωνα με την Omega Bank πρέπει να εξετάσουµε τη συµπεριφορά του Γενικού ∆είκτη στην προαναφερθείσα αντίσταση, καθώς ενδεχόµενη

διάσπασή της θα αποτελέσει ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την περαιτέρω πορεία των τιµών, καθώς θα ενισχύσει σηµαντικά το αγοραστικό ενδιαφέρον των βραχυπρόθεσµων και µεσοπρόθεσµων επενδυτών, µε πρώτο στόχο την επόµενη περιοχή αντίστασης, στο επίπεδο των 2.880 µονάδων.

Προσοχή επίσης θα πρέπει να δοθεί στις προσυµφωνηµένες συναλλαγές που αποτελούν ένδειξη τοποθέτησης θεσµικών χαρτοφυλακίων, συμπληρώνει η Omega Bank, που παράλληλα τονίζει πως για την τρέχουσα εβδομάδα το επίπεδο των 2.810 µονάδων έχει το ρόλο της πρώτης στήριξης, ενώ η επόµενη εντοπίζεται στο επίπεδο των 2.780 µονάδων.

Τι έγινε την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2005: Το αγοραστικό ενδιαφέρον σχεδόν σε όλο το ταμπλό, με ”ικανοποιητικούς” όγκους συναλλαγών, οδήγησε τον Γενικό Δείκτη 1,10% υψηλότερα κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, αναφέρει η Marfin Analysis.

Τι έγινε την εβδομάδα 3 – 7 Ιανουαρίου 2005: Το κλείσιμο της πρώτης εβδομάδας του έτους βρήκε το Γενικό Δείκτη ενισχυμένο κατά 2,27% στις 2.849,31 μονάδες και τη μέση ημερήσια αξία συναλλαγών να επιστρέφει δυναμικά πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ και να διαμορφώνεται στα 174,5 εκατ. ευρώ, αναφέρει στο εβδομαδιαίο της report η Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως οι διαθέσεις των διαχειριστών έδειξαν καθαρά ότι και το 2005 θα συνεχιστεί το μοτίβο ανόδου που παρακολουθήσαμε το 2004.

Τεχνικά η αγορά συνέχισε την επιταχυνόμενη ανοδική κίνηση μετά τη διάσπαση του ανοδικού καναλιού και πλέον έχει ως πρώτο στόχο τις 2.925 μονάδες, αν και η εικόνα υπερβολής στους ταλαντωτές αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο άμεσης διόρθωσης συμπληρώνει η Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ.

Επίσης, η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως ωστόσο οι αγοραστές ελέγχουν απόλυτα την κατάσταση εκτονώνοντας τις πιέσεις σε μία ή δύο το πολύ συνεδριάσεις και πάντα με μετοχές-αντίβαρο ώστε να μετριάζονται οι απώλειες στο πρόσημο του Γενικού Δείκτη.

Μεταξύ άλλων η Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά ότι ο χρόνος και τα επίπεδα κατοχύρωσης κερδών στους τίτλους που καθορίζουν τη μοίρα της αγοράς δεν έχουν έρθει ακόμα, επισημαίνοντας ότι η συμπεριφορά τους δεν έχει δείξει σημάδια κόπωσης που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν έστω κάποια μείωση θέσης ή μερική αποεπένδυση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v