Με ”φρόνημα” και... διάχυση υπεράνω των 2.850

Κεντρίζει το ενδιαφέρον, αν μη τι άλλο, το +10% της ΕΥΔΑΠ και η υπεραντίδραση τραπεζικών μετοχών της Γενικής και της Εγνατίας, τη στιγμή που επιθετικοί αγοραστές εμφανίζονται σε Intralot, Cosmote, αλλά και ΟΠΑΠ. Σε νέο υψηλό σημείο Γ.Δ. και FTSE-20. Σημαντική η διάχυση του ενδιαφέροντος.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε νέο υψηλό επίπεδο (πάνω από τις 2.850 μονάδες) διαμορφώνεται ο Γ.Δ., με τη σχέση ανοδικών – πτωτικών να κυμαίνεται πλέον στο 2 προς 1.

Με αιχμή τις μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Cosmote και Intracom, o FTSE-20 αντιδρά προς τις 1.586 μονάδες, τη στιγμή που διευρύνεται το ενδιαφέρον κυρίως στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Αναμφίβολα, αυτό που ξεχωρίζει από τις μετοχές του MID-40 είναι το +8,9% για τη μετοχή της Εγνατίας, με συναλλαγές περίπου μισού εκατ. τεμαχίων.

Κίνηση που ακολουθείται από το περίπου 8% της Γενικής, στα 10,84 ευρώ πλέον, και το 4,5% της Αττικής.

Απρόσμενο, κυρίως λόγω των οικονομικών αποτελεσμάτων, το +10% για την ΕΥΔΑΠ στα 5,28 ευρώ, με συγκριτικό πλεονέκτημα της μετοχής την αυξημένη -σχεδόν μονοπωλιακή- θέση του Δημοσίου στο ΜΚ της εισηγμένης.

Το ενθαρρυντικό είναι πως η μετοχή του ΟΛΠ διαμορφώνεται κατά 2,9% υψηλότερα, στα 11,40, ενώ από τους τίτλους της κατηγορίας αυτής για μόλις 6 η τιμή κυμαίνεται σε αρνητικό έδαφος.

Στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, διακυμάνσεις, μεταβλητότητα και αποδόσεις σημειώνονται για τις Φοίνιξ (όπου επίσης μονοπωλιακή θέση διαθέτει η Εμπορική), Χατζηιωάννου, ΟΛΘ, Καθημερινή, ΕΛΤΟΝ, Auto Hellas, Lykos, Σαράντης (με νέα υψηλή τιμή στα 5,40 ευρώ), Ασπίς Στεγαστική, αλλά και για τίτλους μετοχών που πιέζονται τελευταία, με ενδεικτικότερες περιπτώσεις αυτές των Alfa Alfa Συμμετοχών, Κλωνατέξ κ.λπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v