Σε αποσύνθεση η ”περιφέρεια”

Σε διαδικασία αποσύνθεσης ένα τμήμα της... περιφέρειας, με τη μετοχή της Πουλιάδης στο απόλυτο limit down του 20%. Η περίπτωση της εν λόγω εταιρίας αποτελεί (από την ανάποδη μεριά) την... κορυφή του παγόβουνου. Διευρύνει τις απώλειες και ο Γ.Δ. που πιθανόν να ”πιάσει” τη χθεσινή χαμηλή τιμή των 2.801 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το απόλυτο limit down (20%) για τη μετοχή της Πουλιάδης είναι το πλέον αξιοσημείωτο συμβάν της τελευταίας ώρας.

Δεδομένου ότι το ”κλείδωμα” της μετοχής πραγματοποιείται με ιδιαίτερα αυξημένη προσφορά, φαίνεται να επιβεβαιώνει το περιεχόμενο όσων αναφέρονται σχετικά στο Χαμαιλέοντα (δες σχετικό θέμα).

Βέβαια, ο Πουλιάδης δεν είναι... μόνος του, καθώς στα 0,22 ευρώ υποχωρεί κατά 15,4% η Γενέρ, στα 0,66 ευρώ υποχωρεί κατά 15,4% η Φιερατέξ και έπονται Informatics, AΛΤΕ, Κεράνης, Κεραμεία Αλλατίνη, Μαξίμ, Ευρωσυμμετοχές, Εικόνα Ήχος και πλήθος ακόμη μετοχών (22 τον αριθμό) που το ποσοστό μεταβολής τους ξεπερνά το 5%.

Είναι προφανές, καθότι πρόκειται για την τρίτη συνεδρίαση της νέας χρονιάς πως ο δικαίως ή αδίκως θεωρούμενος ”χώρος της περιφέρειας” οδηγείται άμεσα σε ξεκαθάρισμα.

Με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για επιχειρηματίες, μετόχους, επενδυτές και εμπλεκόμενους χρηματιστές και λοιπούς.

Πέραν της εικόνας κατάρρευσης που εμφανίζει η συγκεκριμένη κατηγορία μετοχών διευρύνονται και σε επίπεδο Γ.Δ. οι απώλειες, καθώς υποχωρεί χαμηλότερα της προηγούμενης για σήμερα ελάχιστης τιμής των 2.809 μονάδων.

Με βάση τη διάθεση των πωλητών που καταγράφεται συνήθως σε ανάλογες συνεδριάσεις, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο προσέγγισης των 2.801 μονάδων (χθεσινή χαμηλή τιμή).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v