Ισορροπούν τα ”μεγάλα”, κάτι κινείται στα ”μεσαία”

Η ΔΕΗ απορροφά την πίεση που ασκείται στον ΟΤΕ και οδηγεί σε ”ισορροπία” τον FTSE-20 και σε θετικό πρόσημο τον Γ.Δ. Ενδιαφέρουσες οι ενδείξεις που διαγράφονται στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, ικανές να διαμορφώσουν τάση και κλίμα για τη συνέχεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στις 2.801,2 μονάδες διαμορφώθηκε η χαμηλότερη τιμή συνεδρίασης, όπου πιθανότατα θα επιχειρηθεί να διαμορφωθεί βάση-σημείο αναφοράς για τη συνέχεια.

Η επαναφορά της Εθνικής προς τα 24,98 ευρώ, κυρίως όμως των ΟΠΑΠ προς τα 20,5, της Πειραιώς προς τα 13,16 ευρώ και της Alpha προς τα 26,18 ευρώ απορροφά την πίεση που ασκείται με αφορμή τις πωλήσεις στη μετοχή του ΟΤΕ, μέχρι τα 13,34 ευρώ.

Όμως, η δεικτοβαρής μετοχή που κάνει σήμερα τη διαφορά για τον

FTSE-20 (+0.10%) είναι αυτή της ΔΕΗ, με υπεραντίδραση περίπου 3% στα 21,50 ευρώ, με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές.

Η μερική ανατροπή σε ό,τι αφορά την πορεία του Γ.Δ. ισορροπεί κάπως την εικόνα μεταξύ ανοδικών – πτωτικών (1 προς 2), κυρίως όμως οδηγεί σε υπεραντίδραση μετοχές όπως οι Δέλτα Singular, Folli Follie, S&P, Αλουμίνιοn, Notos, Αττική, Γενική, Εγνατία, ΕΧΑΕ, ΕΠΑΤΤ, Μαΐλλης, Μυτιληναίος και ΟΛΠ από τον MID-40.

Θα πρέπει, με βάση την εμπορευσιμότητα και τη μέχρι στιγμής απόδοση, να προσεχθεί η πορεία της μετοχής των ΕΠΑΤΤ (2,85%) στα 2,90 ευρώ και ΟΛΠ (3,72%) στα 11,16 ευρώ.

Για τη μετοχή μάλιστα του τελευταίου θα πρέπει να συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι για τις 29/1 προγραμματίζεται έκτακτη γενική συνέλευση.

Ενδιαφέρουσα κρίνεται η μέχρι στιγμής αντίδραση μετοχών όπως οι Μινωικές Γραμμές (με αύξηση συναλλαγών), Βιοτέρ, Ασπίς Στεγαστική (η μόνη από τις μικρότερες υστερούσε μέχρι χθες), Jumbo (με αυξημένες συναλλαγές), Auto Hellas, Aτέρμων, Σαράντης, Στρίντζης, ΟΛΘ και Χατζηιωάννου.

Η ταυτόχρονη αντίδραση των βασικότερων μετοχών των δύο ισχυρότερων ακτοπλοϊκών ομίλων ίσως να προοιωνίζεται εξελίξεις στον κλάδο, ενώ η υπεραντίδραση της Βιοτέρ παραπέμπει σε συμμετοχή σχετικού παράγοντα στο μετοχικό κεφάλαιο της κατασκευαστικής εταιρίας.

Αν μη τι άλλο, διαμορφώνεται σταδιακά στη μεσαία - μικρότερη κεφαλαιοποίηση κλίμα για επιμέρους επιχειρηματικές κινήσεις, ικανές να προσελκύσουν αγοραστές και να διαμορφώσουν καλύτερες συνθήκες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v